Metec nieuwe hoofdsponsor Olympia’s Tour

Metec nieuwe hoofdsponsor Olympia’s Tour

Olympia’s Tour gaat door dankzij een nieuwe hoofdsponsor. Metec uit Tiel is komend seizoen de hoofdsponsor van de oudste etappekoers van Nederland. Hierdoor kan de organisatie weer een vijfdaagse koers organiseren.

Afgelopen twee edities, 2019 en 2022, bestonden uit vier dagen. Komend seizoen wordt het een meerdaagse wedstrijd bestaande uit vijf koersdagen. Het idee was om er zes van te maken, maar volgens de UCI mogen in 2023, UCI 2.2 wedstrijden maximaal uit vijf koersdagen bestaan. Zodoende  is de eerste etappe op dinsdag 22 maarten op 26 maart is de slotetappe van de 69e editie van Olympia’s Tour. In de toekomst hoopt de koers door te groeien tot opnieuw een zesdaagse wedstrijd.

Metec

Het Tielse bedrijf Metec was al eerder shirtsponsor in Olympia’s Tour, maar wordt nu de hoofdsponsor van de meerdaagse koers. Het bedrijf in straatmeubilair is geen onbekende in het wielrennen. Metec heeft als sinds 2012 een continentale wielerploeg. Volgens de eigenaar van Metec, Michel Megens, is de link met een opleidingskoers dan ook zo gevonden.  “Met de ploeg Metec-SOLARWATT hebben we het opleiden van renners hoog in het vaandel staan. Om goede renners op te leiden zijn er wedstrijden van hoge kwaliteit nodig. Door Olympia’s Tour te ondersteunen hoopt Metec opnieuw een aandeel te hebben in het opleiden van jonge renners. Vroeger was Olympia’s Tour een van de belangrijkste opleidingskoersen op de internationale kalender. Met Metec hopen we de koers opnieuw tot dat niveau te krijgen.” 

Nieuwe impuls

Metec heeft aangegeven hoofdsponsor te willen worden onder voorwaarde dat er weer een Olympia’s Tour komt met internationale allure, goed etappeschema, samenvattingen van etappes en een hoogwaardig deelnemersveld.

​​Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events is blij met de steun van Metec om Olympia’s Tour een nieuwe impuls te geven. ‘’Deze oudste etappekoers van Nederland heeft nog altijd grote waarde voor de wielersport en in het bijzonder voor continentale teams en clubploegen, uit binnen- en buitenland. Ook dit jaar wisten de uitblinkers van de 2022-editie de opstap naar het profpeloton te maken. Met de nieuwe datum van 22 tot en met 26 maart en de steun van Metec hopen we Olympia’s Tour een nieuwe impuls te geven waardoor de wedstrijd  in lengte van dagen aantrekkingskracht blijft houden voor coureurs, teams, wielervolgers en media. Dankzij de door Metec geboden zekerheid zijn we nu gestart met het vormgeven van het etappeschema voor het komende jaar. Dat heeft op dit moment de hoogste prioriteit.’’

Om de koers zo goed mogelijk te organiseren zijn er ook een aantal subsponsors gevonden, die worden op een later moment bekend gemaakt. Ook is Olympia’s Tour nog altijd op zoek naar nieuwe subsponsoren. 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.