Metec-SOLARWATT kleurt GP Vermarc

Metec-SOLARWATT kleurt GP Vermarc

De mannen hebben de herstart van het wielerseizoen niet gemist. Verschillende renners toonden zich in de verregende koers.

De tweede editie van de GP Vermarc Rotselaar werd gekenmerkt door constant vallende regen. Die omstandigheid maakte de 164 kilometer lange koers een ware afvalkoers. Rondom start- en finishplaats Wezemaal was een omloop uitgetekend van 15,4 kilometer, waarin een beklimminkje (De Rot: 0,9 km-gem. 4,1%-max. 11% ) en een viaduct (over de A314) voor 118 hoogtemeters per ronde zorgden.

Al vroeg in koers staken de in regenkleding gestoken mannen hun neus aan het venster. In een kopgroep van vier wist Tim Marsman een plekje te vinden. Het kwartet kreeg slechts een kleine voorsprong, waarna ze ingerekend werden door het uitgedunde peloton. Sjoerd Bax probeerde half koers een vluchtgroep te forceren, maar kreeg weinig voorsprong van de groep met favorieten.

Een nieuwe aanval van Tim had meer succes. Samen met Wessel Krul (SEG Racing Academy) bleef hij een ronde lang voorop, waarna het kopduo door vier renners ingerekend werd. Ook Jason van Dalen probeerde de sprong naar voren te maken, maar kon geen aansluiting maken. Hij werd ingerekend door een vijftal renners, waardoor ook in de achtervolgende groep een zwart-blauwe renner reed. Daarna was het armpje drukken tussen de twee groepjes. Lang schommelde de voorsprong rond de veertig tellen.

In de laatste ronde werd een aanval van Tim overgenomen door de Colombiaan Alvaro José Hodeg Chagui (Deceuninck-Quick.Step) en alleen de Belg Brent Clé (Stageco CT) kon volgen. In de sprint was de WolrdTour-prof simpel de snelste. Tim reed moegestreden naar plek zeven.

,,Ik voelde me vanaf het begin al goed’’, vertelde Tim na de koers. ,,In de uiteindelijke kopgroep kon ik mijn werk ook blijven doen. Op de slotklim viel ik aan, maar Hodeg kwam er hard over en ik kon nèt niet aanpikken. In de laatste kilometer sloot er nog een tweetal bij ons aan, helaas. Ik probeerde de sprint vroeg aan de gaan, maar er was wat wind bijgekomen’’, keek hij terug. ,,Uiteindelijk hebben we als ploeg misschien iets te gretig gekoerst maar een deze koers is een mooie voorbereiding op Alpes-Isère Tour van volgende week’’, analyseerde hij.

Uitslag
1. Alvaro José Hodeg Chagui (COL) Deceuninck-Quick.Step – 3:39:47
2. Brent Clé (BEL) Stageco CT + 0:00
3. Arnaud De Lie (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:12
7. Tim Marsman + 0:12
9. Jason van Dalen + 0:22
12. Sjoerd Bax + 2:28
45. Hartthijs de Vries + 2:32
94. Thijs de Lange + 3:01
98. Dylan Bouwmans + 3:01
DNF Jens van den Dool

Geen reactie's

Geef een reactie