Metec-Solarwatt Continental Cyclingteam rijdt vanaf 2021 op Vredestein banden

Metec-Solarwatt Continental Cyclingteam rijdt vanaf 2021 op Vredestein banden

Vanaf dit jaar rijdt Metec-Solarwatt op de fietsbanden van Vredestein. Met deze intensieve samenwerking willen Vredestein en Metec-Solarwatt een stap in de toekomst zetten. Door samen te werken met een Nederlands team kan er intensiever getest worden en kunnen er sneller nieuwe ontwikkelingen plaats gaan vinden bij de Nederlandse bandenfabrikant.

Vredestein heeft al heel wat materiaal geleverd op het hoogste niveau in de world tour. In het rijke verleden van de bandenfabrikant hebben ze goede samenwerkingen gehad met Nederlandse Continental Cyclingteams. Door een nauwe samenwerking tussen wielerteam en bandenfabrikant wil Vredestein samen met Metec-Solarwatt de raceband van morgen ontwikkelen. Ivo Slokkers van Apollo-Vredestein ziet in Metec-Solarwatt een uitstekende partner op het gebied van ontwikkeling: “Vredestein is een Nederlands merk, maar levert hoogwaardige banden voor allerlei soorten van mobiliteit voor over de hele wereld. Door de eenheid binnen Metec-Solarwatt tussen renners, management en andere sponsoren is er veel mogelijk.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De renners van Metec-Solarwatt zullen in eerste instantie gaan rijden op de Fortezza DuraLite en de Fortezza Senso T. Deze banden zijn voor de renners de perfecte combinatie vanwege de lage rolweerstand en uitstekende grip. In de loop van aankomend jaar gaat er ook getest worden op de Fortezza Tubeless Ready band en wordt er nauw samengewerkt om dit soort banden in de toekomst verder te ontwikkelen. Mechanisch defect in de vorm van lekke banden kan met verdere ontwikkelingen tussen Vredestein en Metec-Solarwatt zo sterk verminderd worden.

Geen reactie's

Geef een reactie