Metec-TKH-ers zichtbaar in Volta Limburg Classic

Metec-TKH-ers zichtbaar in Volta Limburg Classic

Met Jasper Hamelink in de kopgroep van de dag en Oscar Riesebeek van voren in de finale van de Volta Limburg Classic (UCI 1.1) toonde Metec-TKH zich nadrukkelijk.

De 43e editie van de voormalige Hel van het Mergelland leidde de renners vanuit start- en finishplaats Eijsden over het 198,0 kilometer lange parcours waarin de organisatie 28 beklimmingen heeft weten te proppen.

Profiel van de Volta Limburg Classic 2016
Vanuit het vertrek werd er aangevallen. Verschillende pogingen mislukten, maar een groepje van acht kreeg wel de ruimte. Jasper Hamelink had daarin gezelschap van Gert-Jan Bosman (Cycling Team Jo Piels), Mitchell Cornelisse (Rabobank Development Team), thuisrijder Bram Nolten (Parkhotel Valkenburg), Koos-Jeroen Kers (Baby-Dump Cycling Team), de Pool Marcin Bialoblocki (ONE Pro Cycling), de Bulgaar Nikolay Mihaylov (CCC-Sprandi-Polkowice) en de Belg Thomas Wertz (Wallonie-Bruxelles). De groep mocht tot vijftig kilometer voor het einde vooruit blijven rijden, maar daarna namen de grote namen het over.

2016-04-02_kopgroep@VoltaLimburg

De Italiaanse veteraan Davide Rebellin (CCC-Sprandi-Polkowice) gooide de knuppel in het hoenderhok. De 44-jarige renner kreeg een drietal begin-twintigers met zich mee, maar kon niet lang wegblijven. Op 19 kilometer voor de meet, tijdens de laatste beklimming van het Mheerelindje sprong het BMC-duo Floris Gerts en de Duitser Rick Zabel weg. Zij kregen uiteindelijk nog acht man, waaronder drie BMC-ers(!), en Huub Duyn (Team Roompot-Oranje Peloton) met zich mee. In de achtervolging toonde Oscar Riesebeek zich strijdbaar en probeerde, tevergeefs, samen met Dennis van Winden (LottoNL-Jumbo) de sprong naar voren te maken.

De Belgische topfavoriet Philippe Gilbert regisseerde de finale. Met nog twee kilometer te gaan, gaf hij Gerts de opdracht aan te vallen. De neo-prof sloeg een klein gaatje en wist die door het goede afstopwerk van zijn ploegmaats te behouden. De Italiaan Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) kwam in de finishstraat nog dichtbij, maar moest zich geslagen geven.

Oscar rolde moegestreden in het peloton (30e) over de meet. ,,Ik had echt een goede dag vandaag’’, pufte hij na afloop. ,,Ik probeerde in de finale nog om bij de kopgroep te komen. Dat lukte helaas niet. In de sprint had ik niet echt wat over.’’

Kijk voor een verslag van de laatste kilometers

Uitslag
1. Floris Gerts – BMC Cycling Team – 4:56:29
2. Sonny Colbrelli (ITA) Bardiani-CSF + 0:00
3. Philippe Gilbert (BEL) BMC Cycling Team + 0:02
30. Oscar Riesebeek + 0:13
75. Jrano Gmelich Meijling + 3:53
DNF Niels Goeree
DNF Dries Hollanders
DNF Jasper Hamelink
DNF Sjoerd Kouwenhoven
DNF Stef Krul
DNF Robbie van Bakel

 

Geen reactie's

Geef een reactie