Metec-TKH neemt afscheid van Jim Lindenburg

Metec-TKH neemt afscheid van Jim Lindenburg

Metec-TKH neemt na 3 jaar afscheid van Jim Lindenburg.

Jim heeft als renner de eerste twee seizoenen veel kennis en ervaring opgedaan en mooie prestaties neer weten te zetten. Hij werd onder andere 2e in de Ster van Zwolle, reed een goede Volta Portugal en werd 10e in het eindklassement van Olympia’s Tour, zo maar een greep naast andere successen met de ploeg. Jim heeft bewezen om zich als renner op meerdere vlakken in te kunnen zetten, in dienst van de ploeg, in grote rondes en in zware wedstrijden.

Als 3e-jaars belofte zou 2018, in de lijn der verwachting van de ploeg en Jim, weer een stap voorwaarts moeten worden. Helaas geteisterd door virusinfecties, voedselvergiftiging en een langdurige kneuzing van het middenrif als gevolg van een botsing met een zak bidonnen in de bevoorrading, kon Jim in de 2e helft van het seizoen nog niet tonen over welke kwaliteiten hij beschikt als volwaardige renner.

Ondanks het feit dat Metec-TKH en Jim een contract voor onbepaalde tijd zijn aangegaan, hebben Metec-TKH en Jim Lindenburg vanwege sportieve verschillen van inzicht, in goed overleg, besloten dat hun wegen zich vanaf 1 januari 2019 zullen scheiden.

Jim, die graag zijn kwaliteiten op continentaal niveau wil tonen en daarna nog een stap hoger wil zetten in zijn ontwikkeling als renner, zal in 2019 voorlopig uitkomen voor zijn oude en vertrouwde clubteam “De Jonge Renner”. Inmiddels volledig hersteld van zijn blessure, zal Jim de komende maanden werken aan de voorbereiding voor een nog sterker en beter 2019.

 

Geen reactie's

Geef een reactie