Natte eerste dag in Denemarken

Natte eerste dag in Denemarken

De GP Himmerland Rundt werd een verregende koersdag.

De 199,8 kilometer lange GP Himmerland Rundt (UCI 1.2) met start en finish in Aars kende een grote glooiende aanlooplus en wordt afgesloten met vijf lokale rondes van 11,4 kilometer.

De koers werd snel geopend door een aanval van Robbie van Bakel. Hij kreeg in eerste instantie alleen de Deen Christian Gorm Albrechtsen (CK Herning Elite) met zich mee. In geen tijd wisten ze een kleine minuut bij elkaar te fietsen. Daarna kregen ze versterking van een viertal anderen. De Neder-Let Martin Pluto (Monkey Town CT), de Deen Jonas Aaen (Riwal-CeramicSpeed) en de Noren de Sondre Kristiansen (Uno-X) en Louis Bendixen (Team Coop) wisten aan te sluiten. Samen reden ze zeven minuten van het peloton weg.

De zes off-road stroken werden zonder problemen genomen, maar de alliantie van Deense ploegen wist de voorspring te halveren. In de finale werden ze ingelopen en kwam een kopgroep van 25 renners voorop. Daarbij zaten ook Johim Ariesen en David Dekker. Johim kwam in het gedrang op 1,5e kilometer voor de meet ten val. In de natgeregende straten van de aankomstplaats, wist ex-prof André Looij (Monkey Town CT) zich het best door de laatste bocht op keitjes te wringen en de zege op te eisen. David werd moegestreden 22e.

Uitslag
1. André Looij – Monkey Town – 4:48:26
2. Emil Vinjebo (DEN) Team ColoQuick + 0:00
3. Nicklas Amdi Pedersen (DEN) BHS-Almeborg-Bornholm + 0:00
22. David Dekker + 0:14
58. Johim Ariesen + 2:20
67. Jasper Hamelink + 4:59
69. Robbie van Bakel + 4:59
DNF Thijs de Lange
DNF Dennis van der Horst

Geen reactie's

Geef een reactie