Natte heuvelrit in Ster ZLM Toer

Natte heuvelrit in Ster ZLM Toer

De natte tweede etappe zorgde voor veel opgaves in de etappekoers Ster ZLM Toer (UCI 2.1).
Vanuit start- en finishplaats Buchten werd de traditionele Limburg-etappe gereden. In de 210 kilometer kon er voor de bergtrui een goede slag worden geslagen. Naast een serie andere hellingen stonden er vandaag vijf bergsprints op het menu: de Cauberg (na 33,4 km), Bemelerberg (na 44,8 km), Loorberg (na 70,6 km), Camerig (na 77,6 km), Gulperberg (na 92,6 km) en Krekelbergweg (na 99,1 km).

Profiel tweede etappe Ster ZLM Toer

Ondanks de vallende regen zochten de renners geen beschutting bij elkaar, maar kozen ze voor de aanval. Het drietal dat wel wegkwam, bestond uit de nummers 1, Wesley Kreder (Team Roompot-Oranje Peloton), en 2, Twan van den Brand (Cycling Team Jo Piels), aangevuld met de ‘chasse patatte’ van gisteren, Jaap de Man (Team 3M). In Zuid-Limburg waren de omstandigheden een stuk beter en met een prettig zonnetje op de rug reden de drie koplopers met ruim drie minuten voorsprong heuvel-op, heuvel-af. De Krekelbergweg was teveel voor De Man en hij moest toezien hoe de andere twee van hem weg reden.

Peloton tweede etappe Ster ZLM Toer

Op de terugweg naar Midden-Limburg reden de renners de regenzone weer binnen. Langzaam maar zeker haalde het peloton de twee vluchters weer bij. De aanval werd overgenomen door de Belgische wereldkampioen cyclocross Wout Van Aert (Crélan-VastgoedService), die even later gezelschap kreeg van Sjoerd van Ginneken (Team Roompot-Oranje Peloton) en Peter Lenderink (Rabobank Development Team). Deze drie kregen ruim twee minuten voorsprong, maar op de plaatselijke omlopen werden ook deze renners ingelopen. In de massasprint toonde Dylan Groenewegen (Team Lotto-Jumbo) dat hij klaar is om goed te presteren op het NK of de Tour de France.

Ondanks dat hij vier renners zag uitvallen, was ploegleider Adri van Houwelingen niet geheel ontevreden. ,,Johim Ariesen en Jasper Hamelink waren niet fit, dus dan moeten ze ook niet op de fiets zitten’’, stelt hij. ,,Jarno Gmelich Meijling probeerde het nog, maar hij moest al vroeg laten lopen en Maarten van Trijp werd met een hele groep Continentale renners gelost, waarbij ook betere klimmers zaten dan hij. De andere jongens hebben zich goed geweerd. Er is vandaag heel veel water gevallen, maar gelukkig was het niet al te koud.’’

Uitslag
1. Dylan Groenewegen – Team Lotto-Jumbo – 5:01:15
2. Timothy Dupont (BEL) Verandas Willems + 0:00
3. Sean De Bie (BEL) Lotto-Soudal + 0:00
39. Oscar Riesebeek + 0:00
73. Arno van der Zwet + 0:00
79. Sjoerd Kouwenhoven + 0:00
111. Dries Hollanders + 1:05
DNF Maarten van Trijp
DNF Jarno Gmelich Meijling
DNS Johim Ariesen
DNS Jasper Hamelink

Tussenklassement
1. Sean De Bie (BEL) Lotto-Soudal – 9:23:49
2. Jos van Emden – Team Lotto-Jumbo + 0:01
3. Taylor Phinney (USA) BMC Racing Team + 0:02
18. Oscar Riesebeek + 0:22
96. Arno van der Zwet + 2:05
97. Sjoerd Kouwenhoven + 2:07
104. Dries Hollanders + 2:13

Geen reactie's

Geef een reactie