Net te kort in de Dorpenomloop

Net te kort in de Dorpenomloop

In de nationale klassieker kwamen Stef Krul en David Dekker net te kort voor een podiumklassering.

In de 46e Dorpenomloop Drenthe kregen de renners opnieuw te maken met een zware koers met keienstroken. Vanuit start- en finishplaats Assen kregen de mannen 172,0 kilometer , met een vijftal keienstroken, voor de wielen.

Het stralende weer maakte het koersen een stuk prettiger. De renners gooiden dan ook meteen de knuppel in het hoenderhok en probeerden -tevergeefs- weg te komen. Het duurde vrij lang voordat een zestal een beduidende voorsprong bijeen wisten te fietsen. Winnaar van de Zuiderveldtoer (UCI 1.2) Stef Krul, pakte samen met Maarten de Jonge en Rick van Breda (MonkeyTown CT), René Hooghimester (Alecto CT), Bas Ottenvanger (Vlasman CT), Robin Löwik (WV De IJsselstreek) en Jelle Wolsink (VolkerWessels-Merckx CT) reden snel een voorsprong van een kleine vier minuten bij elkaar. Laatstgenoemde moest de groep na een lekke band laten gaan.

Een groep van 19 renners, met daarbij David Dekker, ging in de tegenaanval. Op het moment dat de tweede groep aansloot – de gecombineerde groep bestond uit 15 renners-, waagde Stef zijn kans. Meer dan een handvol seconden kreeg hij echter niet. Een tweede poging van Stef, samen met van Rhee en de overgestoken Dion Beukeboom (Vlasman CT), kreeg wel de ruimte. Waar Stef in de laatste kilometer zijn vluchtmakkers moest laten gaan, wist Beukeboom met een korte solo naar de streep te rijden. David werd negende, Stef elfde.

Uitslag
1. Dion Beukeboom – Vlasman CT – 3:53:11
2. Yoeri Havik – Vlasman CT + 0:03
3. Joey van Rhee – Monkey Town CT + 0:05
9. David Dekker + 0:06
11. Stef Krul + 0:06
21. Danny van der Tuuk + 2:41
24. Robbie van Bakel + 2:41
29. Dennis van der Horst + 3:45

Geen reactie's

Geef een reactie