Net te kort in stormachtige koers

Net te kort in stormachtige koers

Stormachtige perikelen in de nationale klassieker Altena Biesbosch Ronde.

Als het draaien en keren over de smalle weggetjes door het natuurgebied de Biesbosch al niet voor genoeg schifting in de 173,0 kilometer lange klassieker zou zorgen, dan zou de stormachtige wind dat zeker doen deze Tweede Paasdag.

Parours Altena Biesbosch Ronde 2016

Vanuit het vertrek probeerden de Metec-TKH-mannen de groep uit te dunnen. Groepje na groepje verloor het contact met de hoofdmacht. Een waaiertje van negen renners, met daarbij Oscar Riesebeek, wist vooraan enige voorsprong te krijgen. Een tweede waaier, met Jasper Hamelink, sloot even later aan. Achter de eerste groep van 23 renners regeerde de chaos. Door de harde wind en vele valpartijen dunde het peloton steeds verder uit. Uiteindelijk zouden 46 van de 160 gestartte renners de streep zien.

Waaiervorming in de Altena Biesbosch Ronde

In de finale sprong een groep van vijf renners weg. Het Cycling Team Jo Piels-duo Twan Brusselmans en Elmar Reinders hadden gezelschap van Dennis Bakker (Parkhotel Valkenburg), Rick Ottema (Baby-Dump Cycling Team) en Ike Groen (Cycling Team Join’s-De Rijke) mochten uit gaan maken wie er met de zege aan de haal ging. Na een late uitval van Reinders en Ottema mocht de voormalig Metec-coureur het zegegebaar maken.

Ploegleider Robin Chaigneau, zelf winnaar van de klassieker in 2012, zag dat er nog werk aan de winkel was. ,,We gingen met alle zes renners de finale in, maar daar kwamen we opnieuw te kort. We hadden niemand bij die vijf zitten en dat was wel een kleine tegenvaller.’’

Uitslag
1. Elmar Reinders – Cycling Team Jo Piels – 4:07:57
2. Rick Ottema – Baby-Dump Cycling Team + 0:01
3. Ike Groen – Cycling Team Join’s-De Rijke + 0:02
14. Johim Ariesen + 1:16
19. Jim Lindenburg + 1:28
21. Oscar Riesebeek + 2:12
24. Jordi van Loon + 3:21
34. Jasper Hamelink + 3:42
46. Stef Krul + 7:24

Geen reactie's

Geef een reactie