Net naast de prijzen in de Elfsteden Race

Net naast de prijzen in de Elfsteden Race

Met een vijfde plaats haalde Hartthijs de Vries in de Elfsteden Race de eerste ereplaats van het seizoen binnen.
In Friesland reden de mannen met de Visit Friesland Elfsteden Race (UCI 1.2) de opening van het Nederlandse wielerseizoen. Op het menu stonden 199,2 wedstrijdkilometers langs de bekende 11 steden, die in de omgekeerde volgorde gepasseerd werden.

De eerste slag van de dag viel al vroeg in de koers. Een omvangrijke groep van 21 renners wist zich als eerste waaier los te maken van de hoofdmacht. Daarbij zaten een drietal Metec-SOLARWATT-mannen: ‘thuisrijder’ Hartthijs de Vries, Victor Broex en Tim Marsman.

 

Al snel wisten de renners een ruime voorsprong van een kleine vijf minuten te pakken. Ondanks de grootte van de groep bleven ze lang goed samenwerken. De aanvallende schermutselingen beperkten zich tot de laatste 25 kilometer. Na een spelletje hollen-en-stilstaan kwamen er drie renners voorop: WorldTour-Belofte Mick van Dijke (Jumbo-Visma DT), ex-prof Elmar Reinders (Riwal CT) en VolkerWessels-man Timo de Jong. Harrthijs wist zich in dit spel in een achtervolgend groepje te handhaven, dat op een halve minuut achterstand kwam te rijden.

In de finishstraat -naast de Bonkevaart(!)- bleek ex-Metec-man Reinders over de meeste power te beschikken en verwees hij Van Dijke naar plek twee. Hartthijs sprintte vlak daarachter naar plek vijf.

Het scheelde maar een haartje of Hartthijs zat ook in de uiteindelijke kopgroep. ,,Ik had net een inspanning gedaan om weg te komen, waarna die drie wegreden. Je kun niet overal op reageren. Daarna was het meerijden en hopen dat het vooraan stil zou gaan vallen, wat niet gebeurde.’’

Geen reactie's

Geef een reactie