Net niet in ‘Kirchroa’

Net niet in ‘Kirchroa’

De Eurode Omloop werd gedomineerd door de Metec-TKH-mannen, maar een uitslag bleef achterwege.

De Eurode Omloop is de afsluitende wedstrijd in de Topcompetitie. De renners moesten vanaf de start en aankomst op de Markt in Kerkrade twaalf rondes van 12,8 kilometer, in totaal goed voor 153,6 kilometer wedstrijdkilometers. Per ronde moesten de renners de Mont Chevre, Haanraderberg en het Duivels Bosch zien te verteren. In het klassement stond Coen Vermeltfoort (Cycling Team Join-S|De Rijke) voor de start aan de leiding. Oscar Riesebeek stond vierde op 48 punten.

2016-09-11_parcourseok

De koers werd door de Metec-TKH-brigade direct in handen genomen. Er werd een hoog tempo gereden en in de eerste groep die ruimte had, zaten Sjoerd Kouwenhoven en Stef Krul mee. De kopgroep werd ingerekend door een eerste groep van het peloton, waardoor ineens alle blauw-zwarten voorin zaten. De hele koers lang bleven de renners koers maken.

2016-09-11_metec-tkheok

Een aanval van een zevental met daarbij Jarno Gmelich Meijling en opnieuw Sjoerd, kreeg een ruime voorsprong. Samen met nummer drie in het Topcompetitie-klassement Hartthijs de Vries (Rabobank Development Team) waagde Oscar de sprong naar voren. Vermeltfoort moest hierdoor capituleren en de strijd om de Topcompetitiewinst was open. Uiteindelijk begon een groep van 29 renners, met Jarno, Oscar, Sjoerd en Stef, aan de finale.

Een groep van zeven renners zouden om de zege gaan strijden. Daarbij was de laatste passage van het Duivels Bosch beslissend. Jeroen Meijers (Rabobank Development Team) en Peter Schulting (Parkhotel Valkenburg) sprongen weg, waarna Meijers op de Markt de snelste was. Oscar werd op 50 tellen achttiende. Uiteindelijk zou hij op de vierde plek in het Topcompetitie-klassement blijven staan. Nieuwe aanwinst Jasper de Laat won het klassement voor Clubrenners.

Ploegleider Michel Megens was tevreden over de strijdwijze van zijn renners. ,,We waren verreweg de sterkste ploeg in de wedstrijd’’, vertelde hij na afloop. ,,De koers ontwikkelde zich goed, totdat de groep met Jetse Bol terug kwam. Was het voor de start al een moeilijke opgave, daarna was het bijna onmogelijk om het klassement te winnen.’’

Oscar was zeer te spreken over de steun van zijn ploegmaats. ,,Jazeker! Alle eer en lof aan mijn ploeggenoten’’, zei hij na de koers. ,,We hebben de koers vroeg geopend om klassement te kunnen winnen. We hebben Vermeltfoort kunnen elimineren, maar helaas verliep de koers anders dan we hoopten. En nu moeten we met lege handen naar huis’’, aldus de renner die volgend jaar naar Team Roompot-Oranje Peloton overstapt.

Uitslag
1. Jeroen Meijers – Rabobank Development Team – 3:35:06
2. Peter Schulting – Parkhotel Valkenburg + 0:02
3. Martijn Budding – Rabobank Development Team + 0:07
18. Oscar Riesebeek + 0:50
20. Jarno Gmelich Meijling + 2:09
27. Sjoerd Kouwenhoven + 2:29
29. Stef Krul + 2:29
54. Robbie van Bakel + 10:30
DNF Tijmen Eising
DNF Jasper Hamelink

Algemeen klassement Topcompetitie
1. Coen Vermeltfoort – Cycling Team Join-S|De Rijke – 348 ptn.
2. Hartthijs de Vries     – Rabobank Development Team – 340 ptn.
3. Jetse Bol – Cycling Team Join-S|De Rijke – 325 ptn.
4. Oscar Riesebeek     – 313 ptn.
16. Tijmen Eising – 120 ptn.
31. Jarno Gmelich Meijling – 57 ptn.
33. Johim Ariesen – 51 ptn.
56. Sjoerd Kouwenhoven – 32 ptn.
68. Stefan Kreder – 18 ptn.
82. Arno van der Zwet – 9 ptn.
99. Stef Krul – 5 ptn.

Geen reactie's

Geef een reactie