Net te kort in Groningen

Net te kort in Groningen

In de Ronde van Groningen maakte Stef Krul deel uit van de kopgroep die om de zege ging strijden.

De vrije nationale klassieker Ronde van Groningen kende Usquert als start- en finishplek. De 174,1 kilometer lange koers door Noord-Groningen werd gekleurd door de open vlaktes waarop de wind vrij spel had.

In het eerste uur bleef het peloton bij elkaar, daarna draaide het parcours en kreeg de wind vat op de grote groep. Verschillende keren scheurde de groep in waaiers uiteen, maar de voorste groepen steeds weer samen. Na 100 kilometer kwam een eerste waaier van 18 renners voorop, met daarbij alleen Stef Krul.

In achtervolging op de omvangrijke kopgroep namen de blauw-zwarte renners het initiatief. Ze legden het tempo zó hoog, dat het peloton in stukken uiteenviel. Ze wisten de achterstand van 1:20 terug te brengen tot 25 tellen, maar helaas waren ze niet in staat de grote vluchtersgroep bij te halen.

In de laatste 15 kilometer kon Stef niet voorkomen dat er toch nog een groep van zes renners wist weg te komen. In de eindsprint was Eising duidelijk de sterkste. Luuc Bugter (BEAT CC) werd tweede, Stijn Daemen (ABLOC CT) werd derde. Stef kwam als 16e over de meet.

,,Het scheelt een paar procentjes’’, concludeerde ploegleider Bart van Gogh. ,,Ondanks dat we maar één man voorin hebben, rijdt de rest wel in groep twee. In de finale kwam Stef net te kort omdat hij in voorbereiding van de Tour de Normandie deze week nog hard getraind heeft. De jongens rijden in de achtervolging het gat toch bijna dicht. Dat is een goede indicatie van hun vorm.’’

Uitslag
1. Tijmen Eising – VolkerWessels-Merckx CT –
2. Luuc Bugter – BEAT CC + 0:00
3. Stijn Daemen – ABLOC CT + 0:00
16. Stef Krul
23. Adne Koster
28. Danny van der Tuuk
23. Rick Ottema
37. Dennis van der Horst
42. Tim Marsman

Geen reactie's

Geef een reactie