Niels van Ekeren in kopgroep Druivenkoers

Niels van Ekeren in kopgroep Druivenkoers

In de Druivenkoers-Overijse wist Niels van Ekeren lange tijd in de kopgroep mee te rijden.

De 61e editie van de Druivenkoers-Overijse (UCI 1.1) werd -zoals de naam al doet vermoeden- verreden rondom de plaats in Vlaams-Brabant. Daar was een wedstrijd van 192,0 kilometer uitgetekend, te verrijden over verschillende omlopen met een serie lastige klimmetjes en kasseistroken.

Het duurde bijna een uur voordat de vlucht van de dag was ontstaan. In verschillende stappen kwam een negental renners vooruit. Daarbij had Niels van Ekeren ook een plekje gevonden. In de ‘warming up’ voor het Wereldkampioenschap in Leuven, dat over een groot deel van het parcours zal gaan, wisten de koplopers nooit een grote voorsprong te krijgen. Bij de eerste passage van de kasseienklim Moskesstraat moest Niels de rest laten gaan.

Nog voordat de finale begon werden ook de overige vluchters weer bijgehaald. Dat was voor Remco Evenepoel -met 60 kilometer voor de wielen- het teken om ten aanval te trekken. De Belg werd door de jury tot stoppen gemaand, zodat een autobrand langs het parcours veilig kon worden geblust. Daarna kreeg de Deceuninck-Quick.Step-renner zijn voorsprong van een halve minuut weer terug en zette hij zijn solo voort om onbedreigd naar de zege te rijden. Hartthijs de Vries wist zich in het eerste deel van het peloton te handhaven en werd 34e.

,,Het was weer een heftig dagje’’, keek Niels terug. ,,In het begin ging het echt enorm hard. Toen de vluchters gingen, kon ik er naartoe springen en waren we weg. Helaas moest ik na ruim honderd kilometer op de derde kasseiklim de anderen laten gaan. Door mijn liesblessure kan ik mijn kracht niet kwijt. Dat is flink balen, maar het is nu een maal zo. Eind september word ik geopereerd en hopelijk kan ik volgend jaar weer volledig meedoen.’’

Geen reactie's

Geef een reactie