Nieuwe Franse ereplaats Hartthijs de Vries

Nieuwe Franse ereplaats Hartthijs de Vries

In de tweede etappe wist Hartthijs de Vries de winnaar van rit één te kloppen, maar helaas waren er drie weg gereden.

De tweede etappe van de Alpes Isère Tour was er een met het lastigste deel aan het einde. De 161,2 kilometer lange rit tussen Les Abrets-en-Dauphiné en Saint-Quentin-Fallavier kende een lastig begin, een relatief makkelijk middenstuk en een zware finale.

De vroege ontsnapping werd opnieuw mede kleur gegeven door Jordan Habets. Net als in de eerste rit wist hij zich in de kopgroep te rijden. De voorsprong van ruim twee minuten ging in de lastige finale weer snel verloren. Op de vierde klim scheurde de kopgroep in tweeën en zat Jordan achter de breuk.

Op 25 kilometer van de meet was alles weer bij een en wist een drietal zich los te maken van het uitgedunde peloton. De Franse B&B Hotels-prof Quinten Jauregui wist zich het snelste van de drie. Dit keer was Hartthijs de Vries wél de snelste van de hoofdmacht, maar sprintte hij voor plek vier.

,,Natuurlijk sprint je liever voor de winst, maar na een zware koers als vandaag is dat gewoon een goede uitslag’’, keek Hartthijs terug. ,,Er werd de hele dag hard doorgereden. Op de laatste klim -op 20 kilometer voor de finish- werd alles uit elkaar gereden. Ik bleef met Thijs (de Lange) in de eerste groep van zo’n 30 renners. Helaas reden daar nog 3 uit weg. Daarachter won ik relatief eenvoudig de sprint.’’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.