Nieuwkomers voorgesteld: Ramon van Bokhoven

Nieuwkomers voorgesteld: Ramon van Bokhoven

Het trainingskamp op Mallorca is een goede plek om de nieuwkomers te spreken. De vierde is de 21-jarige Ramon van Bokhoven.

De vierde nieuwkomer bij de ploeg is de winnaar van de Clubcompetitie 2019, Ramon van Bokhoven. De van WV De Jonge Renner afkomstige renner is laatstejaars Belofte en is naadloos in de groep geïntegreerd. ,,Het is echt een hele leuke groep renners, ook een goede mix tussen jongere en oudere jongens. We hebben elkaar op het trainingskamp in Elche goed leren kennen. Daar hebben we goed samen kunnen trainen. Ik wist al wel dat mijn basisconditie gewoon goed was. In Mallorca heb ik met alle blokkentrainingen voor mezelf de puntjes op de I kunnen zetten. Ik denk dat ik wel klaar ben voor de komende koersen.’’

Ziekte van Pfeiffer
Ramon zag zijn seizoen 2018 in duigen vallen toen bij hem de Ziekte van Pfeiffer geconstateerd werd. ,,Dat heeft me het grootste deel van het seizoen gekost. Heel het voorjaar was ik aan het kwakkelen. Pas in augustus kreeg ik het advies om niets meer te doen. Ik heb toen negen werken niets gedaan. Daarna ben ik weer rustig begonnen met fietsen en zo weer langzaam opgebouwd.’’

Topseizoen 2019
Vorig jaar kende hij echter een topseizoen, hoewel de start nog voor wat twijfels zorgde. ,,Vorig jaar begon ik in Brussel-Opwijk mijn seizoen en daarna werd ik meteen weer ziek. Het leek wel of de Pfeiffer weer terug was gekomen. Maar de solowinst in de Ronde van Huijbergen gaf me het zelfvertrouwen dat het wel goed zat. Ik had me voorgenomen om niet gelijk UCI-koersen te willen rijden, zodat ik me niet over de kop zou rijden. Het ging in de Clubcompetitie gelijk goed. In de Veenkoloniën, Zuiderzeeronde en de ZHE Tour werd ik derde en kwam ik aan de leiding. Toen heb ik besloten om voor het eindklassement van de Clubcompetitie te gaan.’’ In het finaleweekend wist hij voldoende punten te verzamelen om het eindklassement op zijn naam te zetten.

In beeld bij Metec-TKH
De wens van elke clubrenner is om in beeld te komen bij een Continentale wielerploeg. ,,Daarom heb ik er vorig jaar ook voor gekozen om eerst voor uitslagen te gaan en later pas zwaardere wedstrijden te rijden. Ik ben een aanvallende renner met een goede sprint. Toen ik in een UCI-wedstrijd in Zweden derde werd in een echte massasprint, was dat de bevestiging dat ik het niveau aan zou moeten kunnen. Ik heb contact gehad met een paar ploegen, maar er werd niks concreet. Toen David Dekker -een maatje van me- overstapte naar SEG kwam er een plekje vrij, waarvoor ik gevraagd werd.’’ Na een gesprek met teammanager Michel Megens was de deal snel rond.

Geen reactie's

Geef een reactie