Nog twee nieuwkomers 2021

Nog twee nieuwkomers 2021

De verjongingskuur van de Metec-TKH-ploeg p/b Mantel.com gaat verder met het aantrekken van nog eens twee Beloften-renners.

Nadat eerder al twee Junioren -Huub Artz en Thomas Mijnsbergen- werden vastgelegd, zijn er opnieuw twee jongelingen aangetrokken. Voor volgend seizoen gaan ook de tweedejaars-Beloften Niels van Ekeren en Victor Broekx de Beloften-kern versterken.

Niels van Ekeren
De 20-jarige Van Ekeren komt over van VolkerWessels-Merckx CT. ,,Niels houden we al langer in de gaten’’, legt ploegleider Adri van Houwelingen de keuze uit. ,,Hij heeft zich de afgelopen twee jaar goed ontwikkeld en heeft laten zien dat hij een echte topsportmentaliteit heeft.‘’

,,Ik heb superveel zin om volgend jaar bij Metec-TKH te kunnen rijden”, lacht Niels. ,,Ik kom uit de buurt van Tiel en toen ik als jongetje van 13 bij JvR De Batauwers begon, was Metec natuurlijk dé ploeg! En dat je daar nu zelf voor mag rijden, is natuurlijk best gaaf.” Over zijn capaciteiten is hij helder. ,,Hoe zwaarder het wordt, hoe beter ik presteer. Ik wil me verder ontwikkelen als klimmer in ronde zoals de Fléche du Sud. In de trainingskampen op Mallorca merkte ik altijd wel dat ik hard omhoog kon rijden. Bovendien herstel ik snel en dat is wel heel handig in meerdaagse rittenkoersen.”

Victor Broex
De evenoude Broex komt over van clubteam WPGA. ,,We hebben Victor vorig jaar ook gesproken en we hebben toen voor een andere renner gekozen. Maar we hebben hem natuurlijk wel in de gaten gehouden. Victor is een klassieke renner die zich goed kan plaatsen voor een sprint.’’

,,We hadden vorig jaar ook al contact en we zouden na het NK dit jaar weer eens spreken’’, vertelt Victor. ,,Gelukkig heb ik me in de weinige wedstrijden van het jaar toch kunnen laten zien. Ik houd wel van een zware koers met korte klimmen, zoals in Limburg of de Ardennen. Ik kan in een kleine groep ook goed aankomen. Dat Metec-TKH zich op Beloften richt, vind ik wel positief. Ik vind het wel een positief punt dat ik met jongens van mijn leeftijd kan koersen. Ik kan ook wel een aantal jongens in de ploeg, dus dat zal de kennismaking wel vergemakkelijken.”

Daarmee is er nog één plek in het team van volgend seizoen vacant. De naam van de renner die deze plek gaat invullen wordt later bekend gemaakt.

Geen reactie's

Geef een reactie