Omloop der Kempen net te lang

Omloop der Kempen net te lang

De koers in de Omloop der Kempen was nét te lang voor een korte uitslag.

De derde wedstrijd in de Topcompetitie werd verreden rondom Veldhoven. De 188,5 kilometer lange Omloop der Kempen was verdeeld over twee grote omlopen, gevolgd door een viertal kleinere lokale omlopen.

Na een aantal minder succesvolle ontsnappingspogingen raakte een zestal renners, met daarbij Jaap Roelen, voorop. Het sterke zestal werkte goed samen, wist een voorsprong van een kleine minuut bij elkaar te fietsen, maar zag het peloton al vrij snel langszij komen. Direct daarop reed een nieuwe vluchtgroep van vijf weg. Dit keer had Victor Broex een plekje in de vlucht weten te bemachtigen. Met een voorsprong van anderhalve minuut leken de vijf om de zege te kunnen gaan rijden, maar een op hol geslagen peloton verkleinde het gat tot twintig tellen bij de laatste finishdoorkomst.

Dat was voor Roel van Sintmaartensdijk (VolkerWessels CT) en Arne Peters (Allinq CT) het teken om er vandoor te gaan. Victor bleef op een aantal fietslengtes volgen, maar kon nooit meer in het wiel komen. Van Sintmaartensdijk won daarop de sprint-a-deux.

,,Het door de warmte een zware dag’’, keek Victor terug. ,,Toen die groep met Jaap teruggepakt werd, ben ik met de volgende groep meegesprongen. Daarin werd goed samengewerkt, tot op 30 kilometer. Toen begon Van Sintmaartensdijk beurten over te slaan. Dat is super frustrerend, maar ja, dat hoort bij de koers. Daarna kwam het peloton snel terug. Doen die twee wegsprongen, reageerde ik net te laat. Op drie kilometer van de streep werd ik door het peloton ingehaald. Het was geen slechte wedstrijd, maar op deze manier houd je toch het gevoel dat er meer in zat.’’

Uitslag
1. Roel van Sintmaartensdijk – VolkerWessels CT – 4:18:32
2. Arne Peters – Allinq CT + 0:00
3. Daan van Sintmaartensdijk – VolkerWessels CT + 0:05
21. Lars Hohmann + 0:05
26. Huub Artz + 0:05
58. Roan Konings + 0:05
67. Rick Ottema + 0:42
88. Victor Broex + 2:05
100. Jaap Roelen + 2:35

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.