Ook vooraan in koninginnenrit

Ook vooraan in koninginnenrit

De mannen lieten zich ook in de zwaarste etappe van de ZLM Tour van voren zien.

De vierde etappe van de ZLM Tour (UCI 2.1) leidde de mannen door Zuid-Limburg. Het heuvelachtige parcours bracht de mannen van Buchten naar Landgraaf. In de tussenliggende 171,4 kilometer waren de meeste bekende beklimmingen opgenomen.

Nadat een kopgroep -met Thijs de Lange- een kleine voorsprong kreeg, ontbrandde de koers op de Cauberg pas goed. De Australische sprinter Caleb Ewan koos voor de aanval en rolde de vluchters op. Thijs was de enige die uit de eerste kopgroep mee kon en werkte dan ook goed mee om de voorsprong op te laten lopen.

Achter hen bepaalde Jumbo-Visma het tempo van de hoofdgroep. Het gat met de vluchterw werd op de Koning van Spanje gedicht en op Camerig reed een kopgroep met favorieten weg. De groep achtervolgers -met Stef Krul en Lars van den Berg- raakte een halve minuut achter, maar kwam nooit echt dichter.

Op de plaatselijke rondes werd het gevaarlijk en besloot de politie na een ongeluk met een motoragent de wedstrijd te laten inkorten. Daarop was het de Deen Amund Grøndahl Jansen die het succes van de Jumbo-Visma-ploeg voortzette. Lars probeerde op twee kilometer van de meet nog weg te komen uit de groep achtervolgers, maar kreeg maar weinig ruimte. Lars werd 27e, Stef 36e.

Vluchter van de dag was Thijs. ,,Het was het plan om mee te zitten en dat is gelukt’’, klinkt het eenvoudig. Om te vervolgen met: ,,Daarna was het wel afzien.’’ Achter de kopgroep zaten Stef en Lars in de groep achtervolgers. ,,We zaten met z’n tweeën goed mee. Ik had nog wel het plan om in de finale te gaan. En toen ze de koers met een ronde inkortten, moest het dus ineens.’’ Het inkorten van de koers was het juiste besluit volgens Stef. ,,De lokale ronde was echt wel gevaarlijk. Het schrappen van die laatste ronde was het veiligste was er kon gebeuren.’’

Geen reactie's

Geef een reactie