Oorzaak knieklachten Arvid de Kleijn aangepakt

Oorzaak knieklachten Arvid de Kleijn aangepakt

Arvid de Kleijn heeft vandaag een operatie aan de knie ondergaan, waarbij de oorzaak van zijn knieklachten is aangepakt.

Al sinds hij in november met trainen begon, had Arvid de Kleijn problemen met zijn knie. ,,Ik kon wel fietsen, maar dat mocht je zeker geen trainen noemen’’, keek Arvid terug. ,,Ik bleef maar aanmodderen, dus hebben we besloten om een kijkoperatie te ondergaan.’’

Tijdens de kijkoperatie kwamen de doktoren achter de oorzaak van de knieklachten. ,,Eerst gingen ge met een cameraatje naar binnen en bekeken de kruisbanden en de meniscus. Ik kon op een scherm meekijken en dat was best interessant’’’, lacht hij. ,,Maar toen ze verder keken zagen ze een vouwtje in mijn kniekapsel.’’ Die zogenaamde ‘plica’ was de oorzaak voor meerdere ontstekingen in Arvids knie. ,,Ik heb regelmatig last van mijn knie gehad en de doktoren meenden dat dat door die plica zou hebben kunnen komen. Ze hebben met een ander buisje met een mesje en een soort stofzuigertje die plica opgeruimd’’, vertelt ‘dokter’ Arvid verder.

Nu de oorzaak van de voortdurende knieklachten verholpen zou moeten zijn, kan Arvid zich weer op de toekomst richten. ,,Ik moet nu eerst herstellen, daarna revalideren en pas daarna kan ik weer terug op de fiets. Dat doe ik natuurlijk wel zo snel mogelijk. Maar wel in overleg met de doktoren.’’ Een echte tijdsplanning heeft hij nog niet gekregen. ,,Het verschilt van patiënt tot patiënt, begreep ik, dus ik zie het wel. Maar gelukkig is de Sluitingsprijs Putte-Kapellen nog ver weg’’, lacht hij, duidend op zijn top-overwinning van vorig seizoen.

Geen reactie's

Geef een reactie