Opnieuw top in Ardennes

Opnieuw top in Ardennes

In de tweede rit van het Circuit des Ardennes reden de mannen weer een goede koers, met twee top tien plekken als resultaat.

Door het onstuimige weer werd de tweede etappe van de Franse etappekoers Circuit des Ardennes (UCI 2.2) ingekort tot 92,5 kilometer. Vanuit startplaats Bazeilles werd er naar de finishplaats Sedan gereden, maar de lokale omlopen werden geschrapt.

Vanuit het vertrek werd er vol gas gekoerst. Dat het tussenliggende parcours voorzien was van een aantal beklimmingen deed -de voorkant van- het peloton weinig. Verschillende aanvalspogingen strandden al snel, maar een aanval van een -voor het klassement ongevaarlijk- duo kreeg wat meer lucht. Meer dan anderhalve minuut zat er ook voor hen niet in.

Het peloton scheurde in groepen uiteen en Hartthijs de Vries, Jordan Habets en Rens Tulner wisten een plekje in waaier één te bemachtigen. Het tweetal op kop werd niet meer teruggegrepen en in de sprint heuvelop naar de meet wisten Hartthijs (6) en Jordan (9) een top tien plek te scoren. Bovendien klom Jordan in het klassement naar plek 4.

,,Er werd weer hard gereden’’, keek Jordan na de koers terug. ,,Toen die twee wegreden, controleerde Riwal het tempo. Op de klimmetjes en door de wind sloeg het peloton uiteen. We reden met de hele ploeg attent van voren waardoor we in met drie man mee zaten. De aankomst liep behoorlijk steil bergop en Hartthijs en ik konden goed voorin finishen.’’

Na een baaldag gisteren (,,Door een valpartij het klassement verspeeld, echt jammer’’), zat Hartthijs er vandaag goed bij. ,,Vandaag was het een korte en lastige rit. Natuurlijk ben ik blij dat ik kon tonen dat ik bij de beteren hoor. We rijden hier nog twee dagen en de benen zijn goed, dus ik hoop nog een kans op een dagzege te krijgen.’’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.