Opnieuw zichtbaar in Frankrijk

Opnieuw zichtbaar in Frankrijk

In de tweede etappe van de Alpes Isère Tour lieten de renners zich weer nadrukkelijk voorin zien.

Op de tweede dag van de Franse etappekoers Alpes Isère Tour (UCI 2.2) reed het peloton van Saint-Jean-de-Soudain naar La Verpillière. De 167,3 kilometer lange rit kende de nodige hoogtemeters met zes gedoteerde bergsprints. De finale werd verreden op een 7,5 kilometer lange omloop dat drie keer verreden moest worden.

Na een openingsfase vol met demarragepogingen sprong een drietal renners weg. Adne Koster zag het potentieel van de vluchtpoging en sprong in zijn eentje naar het trio op kop. Goed samenwerkend reed het kwartet een voorsprong van een kleine vijf minuten bij elkaar, maar desondanks werden de vier op vijftig kilometer van de meet weer ingerekend door het eerste deel van het in stukken gescheurde peloton.

Met nog zo’n dertig kilometer voor de wielen sprong een vijftal renners, waaronder Thijs de Lange, weg. Meer dan een minuut voorsprong wisten de vijf niet behalen. Twee renners waren bij machte om het gat te dichten. Als zevental reden ze lang voor de hoofdmacht -met daarin ook Sjoerd Bax en Dylan Bouwmans- uit, maar in de laatste vier kilometer was de vlucht ten einde.

Daarop werd een groepssprint opnieuw onvermijdelijk. Daarin was de Fransman Clément Jolibert (Team Pro Immo Nicolas Roux) de snelste. Dylan sprintte naar een knappe achtste plek. In het klassement klom Thijs een plekje (8e).

Rit twee, ontsnapping twee. Thijs is duidelijk in zijn element in de Franse etappekoers. ,,Het was weer een prima dag. Ik zag de springen en besloot toen mee te gaan. We reden goed samen, maar ik had het wel taai op het einde. Ik hoop dat het zo door zet!’’

Geen reactie's

Geef een reactie