Opstelling Ronde van Limburg

Opstelling Ronde van Limburg

Op zondag 4 juni rijden de mannen de nationale klassieker Ronde van Limburg, meetellend voor de Topcompetitie.
Ronde van LimburgDe vijfde wedstrijd van de Topcompetitie is een van de oudste wielerwedstrijden van Nederland. Al in 1948 werd de koers voor het eerst verreden. Dit jaar is de rondrit door de heuvels van Zuid-Limburg al weer aan de 66e editie toe. Dit jaar rijden de renners vanuit startplaats Stein 174,8 kilometer om in Genhout, bovenaan de beklimming van de Adsteeg, te finishen.

Na een grote lus, met daarin de beklimming van de Adsteeg direct vanuit het vertrek, vervolgens Eyserbosweg, Piemertberg, Bukel, Sibbe, Cauberg, Maasberg om weer na de Adsteeg na 108,5 km aan de finish voorbij te komen, volgen kleinere lussen (2 x 22,4 km en 1 x 11,0 km), met opnieuw de Maasberg en de Adsteeg.

Ploegleider Adri van Houwelingen neemt de volgende renners mee naar Zuid-Limburg: Tijmen Eising, Jarno Gmelich Meijling, Jasper Hamelink, Sjoerd Kouwenhoven, Oscar Riesebeek, Robbie van Bakel en Arno van der Zwet. Zij worden ondersteund door verzorgers Chris Metten en Anton Tak en mechanieker Niels van der Kuur.

Kijk voor meer informatie op www.rondevanlimburg.nl

Geen reactie's

Geef een reactie