Opstelling Ster ZLM Toer

Opstelling Ster ZLM Toer

Vanaf woensdag 15 juni rijden de mannen in de vijfdaagse Ster ZLM Toer (UCI 2.1).
De grootste Nederlandse etappekoers wordt sinds 1971 georganiseerd. Vanuit een eendaagse wedstrijd rond Schijndel groeide het evenement door tot de ‘voorbereidingskoers voor sprinters voor de komende Tour de France’. Daarom staan er allerlei rappe mannen op de startlijst: de Duitsers André Greipel (Lotto-Soudal), Marcel Kittel (Etixx-Quick.Step) en Nikias Arndt (Giant-Alpecin) zullen concurrentie krijgen van Team Lotto-Jumbo-troef Dylan Groenewegen.

De ploeg bestaat uit de volgende renners: Johim Ariesen, Tijmen Eising, Jarno Gmelich Meijling, Jasper Hamelink, Dries Hollanders, Sjoerd Kouwenhoven, Oscar Riesebeek en Arno van der Zwet. De begeleiding van de mannen is in handen van Adri van Houwelingen (ploegleider), Chris Metten en Frans van den Bosch (verzorgers), Niels van der Kuur en Jeroen Wijngaard (mechaniekers).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De vijfdaagse bestaat uit een proloog in Goes, twee sprintetappes in Oss en Buchten, een pittige Ardennenetappe naar het stuwmeer van La Gileppe, om met een etappe, opnieuw voor sprinters, naar Boxtel af te sluiten.
2016-06-13_Etappes@SterZLMToer
wo.15-06 – P (t): Goes – Goes (6,4 km)
do. 16-06 – 1: Oss – Oss (185,0 km)
vr. 17-06 – 2: Buchten – Buchten (210,0 km)
za. 18-06 – 3: Verviers (BEL) – La Gileppe  (BEL) (186,0 km)
zo. 19-06 – 4: Someren – Boxtel (186,0 km)

Kijk voor meer informatie op: http://www.sterzlmtoer.nl

Geen reactie's

Geef een reactie