Opstelling Ster van Zwolle

Opstelling Ster van Zwolle

Zaterdag wordt de klassieke seizoensopener Ster van Zwolle verreden.

De eerste wedstrijd van het wielerseizoen is meteen een koers met naam. De 58e Ster van Zwolle telt 179,1 wedstrijdkilometers en kent kenmerkende zones als de Lemelerberg, de lus rond Ommen en de finale over de dijken bij Genemuiden. De koers is de openingswedstrijd van de Topcompetitie.

Vorig jaar maakte Jim Lindenburg deel uit van de vroege vlucht die tot aa de finish uit de greep van het peloton wist te blijven. Jim wist zijn vlucht net niet af te ronden en moest toen genoegen nemen met de tweede plek. ,,Dat was een superkoers’’, kijkt hij terug. ,,Alleen jammer dat ik het niet wist af te maken. Natuurlijk is het mijn streven om het zaterdag beter te doen!’’

Opstelling
Het volgende achttal renners staat in Zwolle aan het vertrek: Johim Ariesen, Dylan Bouwmans, Jasper de Laat, David Dekker, Tijmen Eising, Jasper Hamelink, Dennis van der Horst en Jim Lindenburg. De begeleiding is in handen van ploegleider Adri van Houwelingen, verzorgers Anton Tak en Mari van Venrooy en mechanieker Huub van Weersch.

Route

Onderstaand is de de route van de Ster duidelijk uitgetekend.

Kijk voor meer informatie op de site van de Topcompetitie.

De koers is te volgen op drie verschillende tv-zenders. Eurosport 1, RTV Drenthe en RTV Oost. Ook kun je de wedstrijd volgen via de Topcompetitie-app, www.topcompetitie.nu/live en www.twitter.com/topcom_live.

Geen reactie's

Geef een reactie