Opstelling Volta Limburg Classic

Opstelling Volta Limburg Classic

Zaterdag rijden de mannen de Volta Limburg Classic.

De 45e uitvoering van Volta Limburg Classic (UCI 1.1), ook wel bekend onder de oude naam de Hel van het Mergelland, wordt gekenmerkt door een serie lussen door het Zuid-Limburgse land. De totale koersafstand tussen de start en finish in Eijsden bedraagt 195 kilometer.

Parcours
Na een ‘opwarmronde’ van 90 km volgt er een lus van 30 km richting een eerste beklimming van de Gulperberg. Daarna worden er drie lokale rondes van circa 14 km verreden rondom Gulpen, Heijenrath, Schweiberg, Mechelen en Partij met in iedere ronde een beklimming van de Gulperberg en de Koning van Spanje. Tot slot rijden de renners 40 km via de Voerstreek en de gemeente Eijsden Margraten richting de finishlijn in Eijsden gekoerst. Hier wordt na nog één passage van de finishlijn een lokale ronde verreden alvorens de winnaar zijn handen omhoog mag steken in de Diepstraat te Eijsden.

Opstelling
De volgende renners rijden: Dylan Bouwmans, Jasper de Laat, Thijs de Lange, Jarno Gmelich Meijling, Jasper Hamelink, Dennis van der Horst en Danny van der Tuuk. Ze worden in koers begeleid door ploegleider Robin Chaigneau, verzorgers Chris Metten en Mary van Venrooy en mechanieker Peter Nederlof.

Kijk voor meer informatie op de site van de organisatie.

Geen reactie's

Geef een reactie