Opstellingen koersweekend

Opstellingen koersweekend

Dit weekend, of beter zondag, zijn de mannen op twee fronten actief: de GP Jef Scherens (UCI 1.1) en de nationale klassieker Ronde van Achterhoek.

Opstelling GP Jef Scherens 
De 51e Grote Prijs Jef Scherens rondom Leuven (UCI 1.1) maakt deel uit van de Napoleon Games Cycling Cup. De renners leggen 13 lokale rondes (185,7 km) af in en rond de stad op een uitdagend en selectief parcours van in totaal 185,7 km met hellingen als de Keizerberg (0,4km à 6,5%), Lüdenscheidsingel (1,2km à 3 %), Wijnpersstraat (0,4km à 9%) en Naamsevest (0,4km à 3%).

Op de startlijst staan: Thijs de Lange, Jarno Gmelich Meijling, Sjoerd Kouwenhoven, Stef Krul, Jim Lindenburg, Robbie van Bakel en Wout van Elzakker. De begeleiding is in handen van ploegleider Adri van Houwelingen, verzorgers Anton Tak en Arno van der Zwet en mecanicien Huub van Weersch.

Meer informatie vind je op: www.ks-leuven.be

 

Opstelling Ronde van Achterhoek

 

De eerste editie van de Ronde van de Achterhoek vertrekt vanuit Aalten en finisht 186,4 kilometer -waarvan ruim 20 kilometer kasseien- en gravelstroken- later in Gendringen. Het parcours bestaat uit een 139 kilometer lange grote ronde -met de Muur van Zeddam en ’t Peeske- door de acht Achterhoekse gemeenten om te finishen op een lokale ronde rond de finishplaats van 7,9 kilometer lang die zes keer wordt afgelegd.

 

De selectie voor deze koers bestaat uit Johim Ariesen, Dylan Bouwmans, Tijmen Eising, Jasper Hamelink, Stefan Kreder, Jelle Nieuwpoort, Dennis van der Horst en Maarten van Trijp. Ploegleider Matthijs Delen, soigneur Roland Konings en mechanieker Stan Driesen zorgen voor de verzorging van de renners.

De koers is vanaf 16:15 uur live te volgen op TV Gelderland.

Voor meer informatie kun je terecht op: www.rondevandeachterhoek.nl

Geen reactie's

Geef een reactie