Oscar Riesebeek 18e eindklassement Ster ZLM Toer

Oscar Riesebeek 18e eindklassement Ster ZLM Toer

Na een week hard fietsen wist Oscar Riesebeek beslag te leggen op de achttiende plaats in het eindklassement van de Ster ZLM Toer (UCI 2.1).
De laatste etappe van Someren naar Boxtel over 186,0 kilometer kende geen noemenswaardige hoogteverschillen. Wel was er een tweetal tussensprints waarin er bonificatieseconden voor het algemeen klassement waren te verdienen.

Prifiel 4e etappe Ster ZLM Toer

Het duurde niet lang voordat de koers op gang kwam. Vanuit het vertrek werd er slag-om-slinger gedemarreerd. Regelmatig namen renners een paar tellen voorsprong, maar steeds werden de vluchters weer door het op hol geslagen peloton ingerekend.  Bij de eerste tussensprint wist de Belg Sean De Bie (Lotto-Soudal) drie tellen van zijn achterstand op klassementsleider Sep Vanmarcke (Team Lotto-Jumbo) goed te maken. Daar zou het ook bij blijven, want bij de tweede tussensprint pakten andere renners de secondes weg.

Peloton 4e etappe Ster ZLM Toer

Uiteindelijk kwam er een zestal vooruit. Jochem Hoekstra en Jasper Ockeloen (Parkhotel Valkenburg), Jetse Bol (Cycling Team Join’s-De Rijke), Twan van den Brand (Cycling Team Jo Piels), de Ier Mark McNally (Wanty-Groupe Gobert) en de Amerikaan Taylor Phinner (BMC Racing Team) kregen een maximale voorsprong van iets meer dan een minuut. Maar het peloton, opnieuw geleid door de beide Lotto-ploegen, Team Lotto-Jumbo en het Belgische Lotto-Soudal, hield de kopgroep, waar Ockeloen en Bol hadden moeten afhaken, onder controle. In de laatste vijf kilometer werden de vluchters ingerekend en was een eindsprint de enige uitkomst. In een tumultueuze sprint, met een grote valpartij, zorgde Wim Stroetinga (Parkhotel Valkenburg) voor de verrassing van de Ster ZLM Toer door de etappe te winnen. Het eindklassement was voor Vanmarcke. Oscar Riesebeek werd achttiende

Uitslag
1. Wim Stroetinga – Parkhotel Valkenburg – 3:55:36
2. Dylan Groenewegen – Team Lotto-Jumbo + 0:00
3. Sep Vanmarcke (BEL) Team Lotto-Jumbo + 0:00
18. Oscar Riesebeek + 0:00
55. Dries Hollanders + 0:00
75. Arno van der Zwet + 0:00
78. Sjoerd Kouwenhoven + 0:00

Eindklassement
1. Sep Vanmarcke (BEL) Team Lotto-Jumbo – 17:51:37
2. Sean De Bie (BEL) Lotto-Soudal + 0:06
3. Jos van Emden – Team Lotto-Jumbo + 0:16
18. Oscar Riesebeek + 0:52
71. Dries Hollanders + 7:04
86. Arno van der Zwet + 9:37
87 Sjoerd Kouwenhoven + 9:39

Geen reactie's

Geef een reactie