Oscar Riesebeek afgevoerd in Omloop van de Braakman

Oscar Riesebeek afgevoerd in Omloop van de Braakman

De slag gemist in de nationale klassieker Omloop van de Braakman.

De 47e uitgave van de Zeeuws-Vlaamse klassieker was de tweede wedstrijd die meetelde voor de Topcompetitie. Vanuit start- en finishplaats Philippine, moesten 189,3 kilometer, verdeeld over vier rondes van ruim veertig kilometer en twee rondes van ruim tien kilometer, worden afgelegd. Onderweg waren er vijfentwintig passages van kasseistroken, goed voor ruim dertig stuiterende kilometers.

Vanuit het vertrek reed het peloton in een hoog tempo. Door de wind en scheurde het peloton in stukken uiteen. In de eerste groep zaten Luuk Lohuis en Oscar Riesebeek goed mee. Na de eerste doorkomst kwamen sloten de tweede en derde groep weer aan.  De opeenvolging van keienstroken zorgden voor veel pechgevallen. Opnieuw scheurde de groep uiteen en nu was alleen Oscar attent genoeg om mee te sluipen.

Bij de derde keer opdraaien van de Casteleynsstraat was er, vlak na het samenlopen van de eerst twee groepen, een grote valpartij. Oscar lag, samen met onder meer Topcompetititeleider Jeff Vermeulen (Cycling Team Jo Piels) en drager van de jongerentrui Merijn Korevaar (Rabobank Development Team), op de keien en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Valpartij Oscar Riesebeek Omloop van de Braakman

De finale werd begonnen met een kopgroep van twintig renners, zonder een Metec-TKH-er. Een vroege demarrage, op twintig kilometer van de meet, van Elmar Reinders (Cycling Team Jo Piels) en Coen Vermeltfoort )Cycling Team Join’s-De Rijke) bleek de juiste te zijn. Terwijl de achtervolgende groep in twee- en drietallen uit elkaar viel, bleven de twee koplopers vooruit. Op de streep wist oud-prof Vermeltfoort eenvoudig naar de zege te sprinten.

De onfortuinlijke Oscar liet na de koers weten dat het met zijn verwondingen gelukkig meeviel. ,,Ik zat goed van voren mee, in de kopgroep. Door een rare actie kwamen we ten val. Ik kon helaas niet verder en ben met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig geen heupbreuk. We moeten even zien wat voor problemen het op gaat leveren de komende dagen.’’

Uitslag
1. Coen Vermeltfoort – Cycling Team Join’s-De Rijke – 4:19:58
2. Elmar Reinders – Cycling Team Jo Piels + 0:02
3. Jan-Willem van Schip – Cycling Team Join’s-De Rijke + 0:09
30. Johim Ariesen + 6:31
34. Stef Krul + 6:35
36. Jordi van Loon + 6:37
DNF Tijmen Eising
DNF Niels Goeree
DNF Sjoerd Kouwenhoven
DNF Luuk Lohuis
DNF Oscar Riesebeek

Geen reactie's

Geef een reactie