Oscar Riesebeek goed op La Gileppe

Oscar Riesebeek goed op La Gileppe

In de etappe naar La Gileppe in de Ster ZLM Toer (UCI 2.1) kon Oscar Riesebeek met de besten mee naar boven.

De Koninginnenrit vanuit Vervier naar het stuwmeer van La Gileppe was 186,0 kilometer lang en werd volledig op Belgisch grondgebied verreden. Onderweg moesten de renners een flinke serie heuvels overwonnen worden, waarvan er ‘slechts’ zes mee telden voor het bergklassement.

2016-06-18_profiel3@SZT

Opnieuw kreeg het peloton het nodige hemelwater te verwerken. Verschillende renners probeerden alleen, of in een groepje, weg te rijden uit het peloton. Ook Dries Hollanders behoorde tot de renners die een minder succesvolle poging waagde. Uiteindelijk kwam een grote groep van tien renners voorop. Jochem Hoekstra (Cycling Team Jo Piels), Peter Lenderink en Ivar Slik(Rabobank Development Team), de Belgen Jimmy Janssens (Team 3M), Xandro Meurisse (Crelan-VastgoedService) en Elias van Breussegem (Verandas Willems), de Amerikanen Philip Gaimon (Cannondale Pro Cycling Team) en Joey Rosskopf (BMC Racing Team), de Fransman Florian Sénéchal (Cofidis) en de Noor Vegard Stake Laengen (IAM Cycling) pakten snel twee minuten voorsprong.

Het peloton, onderleiding van de beide Lotto-ploegen (Team Lotto-Jumbo en Lotto-Soudal), controleerde de vlucht en liet het tiental zeker niet veel verder wegrijden. Aan de voet van La Gileppe (1e finishpassage) sprong Stake Laengen weg uit de groep. Seconde voor seconde breidde de Noor zijn voorsprong uit. Met nog 20 kilometer te gaan had hij 40 tellen voor op de zes overgebleven achtervolgers en 1:40 op het uitgedunde peloton met Oscar Riesebeek.

2016-06-18_Oscarpeloton@SZT

Nog steeds waren de beide Lotto-ploeg aan kop van het peloton te vinden. Aan de voet van de laatste beklimming van La Gileppe had de Noor nog 25 seconden voorsprong, maar bovenop was het de Belg Sep Vanmarcke (Team Lotto-Jumbo) die als eerste de streep passeerde.

,, Het ging goed tot laatste kilometer’’, keek Oscar terug op de koers. ,,Het was lange tijd een gecontroleerde koers. Er werden er van achteren wel wat afreden, maar dat was het dan ook. De laatste keer La Gileppe op was eigenlijk beslissend. Daar moest je een goed plekje vinden en dan volle bak omhoog. Het eerste deel in het bos is best steil, maar het tweede deel vlakt af en dan kun je op het buitenblad doortrekken. Ik mis bovenop net aansluiting met het groepje voor me en dat kost dan gelijk tien seconden.’’

Uitslag
1. Sep Vanmarcke (BEL) Team Lotto-Jumbo – 4:32:18
2. Wout Van Aert (BEL) Crelan-VastgoedService + 0:00
3. Pieter Vanspeybrouck (BEL) Topsport Blaanderen-Baloise + 0:03
26. Oscar Riesebeek + 0:24
78. Dries Hollanders + 4:45
88. Arno van der Zwet + 7:26
105 Sjoerd Kouwenhoven + 7:26

Tussenklassement
1. Sep Vanmarcke (BEL) Team Lotto-Jumbo – 4:32:18
2. Sean De Bie (BEL) Lotto-Soudal + 0:05
3. Jos van Emden – Team Lotto-Jumbo + 0:12
19. Oscar Riesebeek + 0:48
78. Dries Hollanders + 7:00
98. Arno van der Zwet + 9:33
99 Sjoerd Kouwenhoven + 9:35

Geen reactie's

Geef een reactie