Oscar Riesebeek twee jaar naar Team Roompot

Oscar Riesebeek twee jaar naar Team Roompot

Team Roompot-Oranje Peloton maakte bekend dat zij Oscar Riesebeek voor de komende twee jaar hebben vastgelegd.

Oscar Riesebeek is aan een sterkt seizoen bezig. De winnaar van de Topcompetitie-wedstrijden Omloop der Kempen en de Klimtijdrit Camerig tekende daarnaast ook nog voor een serie Top-10 klasseringen in internationale koersen. Een feit dat ook de ploegleiding van Team Roompot-Oranje Peloton opgevallen was. Samen met Tim Ariesen (SEG Racing), Martijn Budding (Rabobank Development Team) en ec-Metec-TKH-er Elmar Reinders (Cycling Team Jo Piels) zal hij de kleuren van de oranje brigade verdedigen.

Oscar Riesebeek wint Omloop der Kempen

,,Wij hebben gezocht naar jongens met verschillende specifieke kwaliteiten’’, verklaart Erik Breukink de keuze voor deze vier renners. ,,Op basis van hun resultaten verdienen ze de kans in de wedstrijden van een hoger niveau. Wij denken dat ze alle vier klaar zijn voor de volgende stap in hun loopbaan’’.

Over Oscar staat er in het persbericht: ‘De 23-jarige renner uit Tiel toont ook in zijn vierde seizoen bij Metec-TKH zijn potentieel. Riesebeek won dit seizoen de Omloop der Kempen en de klimtijdrit op Camerig in deTopcompetitie. Hij is ook de huidige nummer vier in het klassement van de reeks klassiekers in eigen land, waarvan ook de winnaar een contract krijgt aangeboden bij Roompot – Oranje Peloton.’

Oscar Riesebeek wint klimtijdrit Camerig

Oscar hoefde de winst in deze serie wedstrijden niet af te wachten om de over stap te maken. ,,Ik wil de Topcompetitie natuurlijk nog wel graag winnen’’, verduidelijkte hij nog even. ,,Profwielrenner worden is een droom die uit komt. Daar ben ik al zolang voor aan het werk. Toen ik jeugdrenner was bij JVR De Batauwers in Tiel wilde ik al profwielrenner worden. Ik wil Team Roompot-Oranje Peloton bedanken voor de kans die ze me bieden. Bovendien wil ik Michel Megens en iedereen bij Metec-TKH bedanken dat ik de kans kreeg om mezelf de afgelopen jaren te kunnen ontwikkelen.’’

Eerder leverde Metec-TKH al drie renners af bij Team Roompot-Oranje Peloton: Jesper Asselman, Brian van Goethem en Sjoerd van Ginniken tekenden in 2015.

Geen reactie's

Geef een reactie