Oscar Riesebeek wint klimtijdrit Topcompetitie

Oscar Riesebeek wint klimtijdrit Topcompetitie

Met overmacht won Oscar Riesebeek de klimtijdrit Camerig meetellend voor de Topcompetitie.
De 15,5 kilometer lange individuele rit tegen de klok begon aan de voet van de 1,3 kilometer lange Camerig om vervolgens via de beklimming van Vaalsbroek weer terug te keren naar Camerig.
2016-06-27_Parcours@klimtijdrit
Adriaan Janssen (Cycling Team Jo Piels) had lange tijd de beste tijd staan. Op zijn tijd van 0:24:55 beten tientallen renner hun tanden stuk. De vluchter van het NK Elite zonder contract, Folkert Oostra (WV West-Frisia) kwam met 0:24:58 nog het dichtst bij. Totdat de als voorlaatste gestarte Oscar Riesebeek aan het traject begon. De 23-jarige renner verpulverde de snelste tijd en noteerde 0:24:22.

Oscar Riesebeek wint klimtijdrit Camerig

Daarmee bekroonde de Tielenaar een goede periode en behaalde hij zijn tweede overwinning in de Topcompetitie. Eerder zegevierde hij in de kletsnatte Omloop der Kempen. ,,Dit was wel het onderdeel waarop ik punten moest pakken voor het klassement’’, vertelde Oscar na afloop. ,,Maar ik had niet bedacht deze klimtijdrit meteen te gaan winnen. Ik had onderweg wel al snel het idee dat ik goed reed. Ik zag al snel een aantal renners voor me en dat is in een tijdrit altijd een goed teken. Ik was op de streep wel verrast dat ik de snelste tijd had.’’ Met deze zege klimt hij op naar de tweede plek in de stand, twintig punten achter de hernieuwde klassementsleider Coen Vermeltfoort (Cycling Team Join’s-De Rijke). ,,Hoe reëel het is om het klassement te winnen? Er zijn nog drie wedstrijden, waarvan de eerste, de Omloop van Alkmaar (10 juli), vlak is. Daar zal ik de schade moeten beperken. Daarna komen de Hel van Voerendaal (6 augustus) en de Eurode Omloop (11 september) die me een stuk beter liggen. Ik ben op de goede weg, maar er is nog veel werk te verzetten.’’

Uitslag
1. Oscar Riesebeek – 0:24:22.26
2. Adriaan Janssen – Cycling Team Jo Piels + 0:33.17
3. Folkert Oostra – WV West-Frisia + 0:36.01
9. Jarno Gmelich Meijling + 0:49.87
22. Arno van der Zwet + 1:13.06
28. Stef Krul + 1:25.35
58. Tijmen Eising + 2:31.57

Geen reactie's

Geef een reactie