Oscar Riesebeek wint Omloop der Kempen

Oscar Riesebeek wint Omloop der Kempen

De vierde wedstrijd om de Topcompetitie, de nationale klassieker Omloop der Kempen, werd gewonnen door Oscar Riesebeek.
De 68e uitvoering van de Omloop der Kempen mat vooraf 189,0 kilometer, maar door werkzaamheden kregen de renners nog zes kilometer meer voor de wielen. Vanuit vertrek- en aankomstplaats Veldhoven werden drie rondes door de provincie worden gereden: één grote omloop van 101 km, één grote omloop van 77 km en één finaleomloop van 11 km.

De natte omstandigheden zorgden voor een glad parcours. Al in de neutralisatie waren er een paar schuivers te zien. De Metec-TKH-ploeg toonde zich vanuit heel actief. Een eerste aanval van een groep van acht met Stefan Kreder kreeg maar een handvol seconden voorgift. En ook een groepje met Dries Hollanders mocht niet veel voorsprong verzamelen. Terwijl Maarten van Trijp op een van de keienstroken onderuit ging, reed een viertal met Robbie van Bakel samen met Bart Dielissen (Baby-Dump Cycling Team), Beau Duvigneau (WV De Jonge Renner) en Robin Wennekes (TWC Tempo) weg. Het kwartest moest lange tijd vechten voor een voorsprong van 25 tellen, maar toen nog zeven renners met Oscar Riesebeek, Dennis Bakker (Parkhotel Valkenburg), Luuc Bugter (Cycling Team Join’s-De Rijke), Marten Kooistra (SEG Racing), Bob Olieslagers (Rabobank Development Team), Harry Sweering (Baby-Dump Cycling Team) en Rens te Stroet (Cycling Team Jo Piels) overstaken liep de voorsprong op naar een kleine twee minuten.

Met de lekke band van Duvigneau begon het verhaal van de ’tien kleine negertjes’. Één voor één moesten er renners afhaken. Met nog vijftien kilometer te gaan plaatste Oscar de beslissende demarrage. In de laatste vier kilometer kreeg hij nog wel gezelschap van Jasper de Laat (TWC Tempo) die als enige de sprong naar voren wist te maken. In de straten van Veldhoven dwong Oscar zijn medevluchter de kop op. De 16 tellen voorsprong waren voldoende voor hem om het pokerspel tot het einde te spelen. Na een lange sprint mocht Oscar het zegegebaar maken.

Oscar Riesebeek wint Omloop der Kempen

,,Dit is een geweldige overwinning’’, lachtte Oscar na afloop. ,,We sloten op kilometer negentig ofzo aan bij de kopgroep. Toen heeft Robbie echt hard gewerkt, zodat we meer voorsprong kregen.’’ Uiteindelijk bleef hij met vier renners van de kopgroep over. ,,Ik heb toen een aanval geplaatst om het de achtervolgers nog moeilijk te maken. Toen De Laat aansloot heb ik besloten om geen kopwerk meer te doen. In de sprint kon ik het gelukkig afmaken.’’ Met zijn overwinning maakte Oscar ook een goede stap in het klassement van de Topcompetitie. ,,Ja, maar Coen Vermeltfoort staat er goed voor. Het klassement winnen, is lastig. Maar ik ga het gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken.’’

Uitslag
1. Oscar Riesebeek – 4:27:48
2. Jasper de Laat – TWC Tempo + 0:00
3. Dion Beukeboom – Cycling Team Join’s-De Rijke + 0:09
5. Tijmen Eising + 0:14
26. Dries Hollanders + 0:24
66. Robbie van Bakel + 2:43
DNF Stefan Kreder
DNF Maarten van Trijp

Geen reactie's

Geef een reactie