Oscar Riesebeek zesde in Limburg

Oscar Riesebeek zesde in Limburg

Oscar Riesebeek werd zesde in de lastige nationale klassieker Ronde van Limburg.

De vijfde wedstrijd van de Topcompetitie telde van startplaats Stein tot aan de finishstreep in Genhout, bovenaan de beklimming van de Adsteeg, 174,8 kilometer. Het warme weer maakte de koers een ware slijtageslag.

Metec-TKH presentatie Ronde van Limburg

Al vroeg in koers sprong een kopgroep van acht renners weg. Sjoerd Kouwenhoven en Arno van der Zwet moesten hard werken om vooruit te blijven. Op de Eijserenbosweg sloten nog eens zes renners, met Oscar Riesebeek, aan. Daarna liep de voorsprong van de koplopers snel op. Ook Cycling Team Join’s-De Rijke (Jetse Bol, Robbert de Greef en Wouter Mol) en Rabobank Development Team (Martijn Budding, Hartthijs de Vries en Peter Lenderink) drie renners van voren. Verder hadden ook Gert-Jan Bosman (Cycling Team Jo Piels), Jasper Ockeloen (Parkhotel Valkenburg), Jelmer Asjes (WPGA), Bob Schoonbroodt (TWC Maaslandster) en de Belg Jenthe Biermand (SEG Racing) een plekje voorin.

Zowel in het peloton, dat keer op keer scheurde, maar ook weer samenliep, als in de kopgroep, waar renners probeerden weg te komen, was veel actie. Een van de slachtoffers voorin was Arno die de rol moest lossen. In de laatste ronde probeerde vijf renners, met Jasper, tevergeefs weg te komen. Een aanval van Budding op zes kilometer van de meet bleek de juiste. Hij wist met kleine voorsprong de streep te bereiken. Oscar werd daarachter in de sprint gehinderd en werd zesde.

Ploegleider Adri van Houwelingen had de renners vooraf gewaarschuwd voor de invloed van het warme weer. ,,Met dit soort weer dan voel je je vaak niet goed’’, legt hij uit. ,,Maar dan moet je je bedenken dat de meeste renners zich niet goed voelen bij dit weer.’’ Met drie man in de kopgroep was Metec-TKH goed vertegenwoordigd. ,,Dat was goed ja. Ook omdat de achtervolging niet echt op gang kwam. Oscar voelde zich goed en probeerde het in de finale, maar kwam niet weg. Dan moet je net dat geluk hebben dat Budding wel had. Hoewel, als je na een korte solo nog zo hard de Adsteeg op rijd, ben je wel de sterkste van de dag.’’

Uitslag
1. Martijn Budding – Rabobank Development Team – 3:59:07
2. Gert-Jan Bosman – Cycling Team Jo Piels + 0:11
3. Jetse Bol – Cycling Team Join’s-De Rijke + 0:11
6. Oscar Riesebeek + 0:11
13. Sjoerd Kouwenhoven + 0:49
16. Tijmen Eising + 1:40
37. Jasper Hamelink + 1:49
40. Jarno Gmelich Meijling + 1:58
80. Robbie van Bakel + 4:15
DNF Arno van der Zwet

Geen reactie's

Geef een reactie