Overtuigende zege Johim Ariesen in Polen

Overtuigende zege Johim Ariesen in Polen

Met overmacht toonde Johim Ariesen zich de snelste in de eerste etappe van de Bałtyk Karkonosze Tour (UCI 2.2)

De openingsrit van de vijfdaagse rit door het Westelijke deel van Polen was direct te langste. De 193,1 kilometer lange wedstrijd bracht de renners over een relatief vlak parcours van Kołobrzeg aan de Baltische Zee naar Chociwel.

Profiel 1e etappe Bałtyk Karkonosze Tour

De vroege ontsnapping kwam op naam van de Duitser Lukas Steidten (Team Ur-Krostitzer Giant), de Amerikaan Ben Hill (Team Attaque Gusto), de Italiaan de Antonio Di Sante (GM Europa-Ovini) en de Tsjech Jan Kraus (Dukla Praha). Mede dankzij een massale valpartij in het peloton liep hun voorsprong op tot meer dan tien minuten. Met nog honderd kilometer te gaan namen de thuisrijdende ProContinentale ploegen CCC-Sprandi-Polkowice en VERVA-Active Jet de koers in handen en verhoogden het tempo van de hoofdmacht.

Terwijl het peloton langzaam maar gestaag het verschil met het kopkwartet verkleinde, moest Johim Ariesen afrekenen met een lekke band. Met vereende krachten werd de sprinter snel naar de voorste rangen geloodst. In de finale werd het kwartet ingerekend en was het aan de sprinters. Johim toonde zich in de laatste meter veruit de snelste. Hij liet de Italiaan Filippo Fortin (GM Europa-Ovini) op twee lengtes. Johim nam ook de leiderstrui over van de Pool Maciej Paterski (CCC-Sprandi-Polkowice) die de trui verdiend had door het criterium te winnen.

Johim Ariesen wint 1e etappe Bałtyk Karkonosze Tour

,,Dit was weer een sprint uit het boekje’’, grijnsde Johim na afloop. ,,Ik reed in de finale nog lek, maar we waren zo weer terug. In de sprint reden we echt als ploeg. In de laatste anderhalve kilometer was het eerst Jim (Lindenburg), toen Arno (van der Zwet) en uiteindelijk Jasper (Hamelink) die me voor de laatste bocht afzetten. Dat was een haakse bocht op 150 meter voor de streep. Ik ging daar als tweede in, maar kon eigenlijk meteen onderdoor duiken. Het was eigenlijk een behoorlijk makkelijke overwinning.’’

Johim Ariesen leiderstrui na 1e etappe Bałtyk Karkonosze Tour

Uitslag
1. Johim Ariesen – 4:30:36
2. Filippo Fortin (ITA) GM Europa-Ovini + 0:00
3. Kacper Gronkiewicz (POL) De Rosa-Rybnik + 0:00
15. Jasper Hamelink + 0:00
41. Stef Krul + 0:00
51. Sjoerd Kouwenhoven + 0:00
53. Jim Lindenburg + 0:00
77. Arno van der Zwet + 0:00
80. Jarno Gmelich Meijling + 0:00
91. Luuk Lohuis + 0:00

Klassement
1. Johim Ariesen – 4:30:28
2. Ben Hill (USA) Attaque Team Gusto + 0:02
3. Jan Kraus (CZE) Team Dukla Praha + 0:03
18. Jasper Hamelink + 0:10
44. Stef Krul + 0:10
54. Sjoerd Kouwenhoven + 0:10
56. Jim Lindenburg + 0:10
79. Arno van der Zwet + 0:10
82. Jarno Gmelich Meijling + 0:10
92. Luuk Lohuis + 0:10

Geen reactie's

Geef een reactie