Overwinning ploegenklassement Topcompetitie

Overwinning ploegenklassement Topcompetitie

In de Topcompetitie-finale Omloop van de Braakman kregen de mannen niet de klassering die ze verdienden. Wel werd de overwinning in het ploegenklassement van de Topcompetitie meegenomen.

De 51e Omloop van de Braakman was de laatste wedstrijd in de Topcompetitie. De koers telde 156,9 wedstrijdkilometers en werd in omlopen rondom Philippine verreden. Onderweg kwam de renners 20 kasseienstroken en tien gravelsecties tegen.

In een regenachtig Zeeland werd er voor de start een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de vorig jaar overleden Robbert de Greef, nadat hij in de Omloop van de Braakman 2019 een hartstilstand kreeg.

Vanuit het vertrek reden de renners met hoge snelheid over de Zeeuws-Vlaamse wegen. In de tweede ronde wist een kopgroep van 14 renners -met daarbij Tim Marsman- zich los te maken van het peloton. Tim moest afrekenen met een lekke band, maar niet veel later werd ook de rest van de groep weer ingerekend.

Daarna werd er wel hard gereden, maar kreeg een groepje een noemenswaardige voorsprong. Totdat Een vijftal renners -met daarbij Jason van Dalen- voorop wist te komen. Vervolgens sprong ook Tim met nog een renner naar voren om er een zevental van te maken. Maar ook Jason kreeg af te rekenen met de pechduivel. En in de voorlaatste ronde moest ook Tim zijn vluchtgenoten laten gaan.

In de laatste ronde werden de laatste vluchters ingerekend en was een groepssprint onvermijdelijk. Daarin wist Coen Vermeltfoort (VolkerWessels-Merckx CT) de zege te grijpen.
Lars Hohmann had zich knap vooraan weten te handhaven en wist achtste te worden.

In het eindstand van het ploegenklassement van de Topcompetitie prijkte de naam van het Metec-TKH CT p/b Mantel.com bovenaan.

Tim keek tevreden terug op zijn koers, maar baalde van het resultaat. ,,Ik ben goed in vorm de laatste tijd. Jammer genoeg had ik twee keer materiaalpech, maar kwam gelukkig vrij gemakkelijk terug. In de finale reed ik nog naar de kopgroep van Jason, maar jammer genoeg werden we terug gepakt. Dus al met al tevreden alleen jammer dat ik zelf dan geen uitslag rij.’’

Uitslag
1. Coen Vermeltfoort – VolkerWessels-Merckx CT – 3:45:47
2. Rick Pluimers – Jumbo-Visma DT + 0:00
3. Arne Marit (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:00
8. Lars Hohmann + 0:00
22. Rick Ottema + 0:16
40. Ramon van Bokhoven + 0:22
42. Marijn van den Berg + 0:22
55. Jason van Dalen + 3:28
DNF Jesper Asselman
DNF Tim Marsman

Geen reactie's

Geef een reactie