Paris-Tours Espoirs sluit 2020 af

Paris-Tours Espoirs sluit 2020 af

In de afsluitende koers van het wielerseizoen 2020 konden de mannen geen potten breken.

In Paris-Tours Espoirs (1.2U23) kregen de renners 178 wedstrijdkilometers voor de wielen. Vanuit startplaats Bonneval reden de mannen naar de meet in Tours en kregen vooral in de finale een paar lastige klimmetjes en gravelstroken voor de wielen.

Al vroeg in koers sprongen drie renners weg. Ze kregen snel een voorsprong van een kleine vier minuten. De vele tegenaanvallers werden door het peloton ingerekend. Het peloton gaf het koptrio nog meer ruimte; de maximale voorsprong bedroeg 7:15.

Met nog vijftig kilometer te gaan sprong de Belg Rune Herregodts (Home Solutions-Soenens, volgend jaar rijdend voor ProTour-team Sport Vlaanderen-Baloise) uit de kopgroep weg. Hoewel het peloton steeds dichterbij kwam, wist hij zijn voormalige vluchtgenoten op achterstand te rijden.

Hoewel het peloton in de laatste kilometers dichtbij de vluchter kwam, misrekenden ze zich toch. Met een miniem verschil won de eenzame vluchter de klassieker. Marijn van den Berg (21e) en Jens van den Dool (35e) zaten in het eerste deel van het peloton.

1 Reactie

Geef een reactie