Pech in finale van saaie Ster

pech in finale saaie ster

Pech in finale van saaie Ster

Een valpartij in de eindsprint van een saaie Ster van Zwolle (UCI 1.2) verstoorde de sprintvoorbereiding.
Het mooie weer, koud, maar droog en weinig wind, voorspelde een saaie uitvoering van de openingsklassieker. De traditionele valpartijen ontsierden de eerste kilometers van de 56e editie van de Ster van Zwolle. Geen van de ontsnappingspogingen kreeg enige ruimte. Met het oog op de bergsprint op de Lemelerberg bleef heel het peloton bij een. Merijn Korevaar (Rabobank Development Team) pakte daar de eerste bergtrui van de Topcompetitie.

2016-03-05_Genemuiden@SvZHet duurde tot de eerste finishpassage voordat de eerste serieuze ontsnapping tot stand kwam. Mitchell Cornelisse (Rabobank Development Team) reed samen met voormalig Metec-coureur Bram de Kort (WV De Jonge Renner) snel een voorspring van 2:15 bijeen. Maar bij het ingaan van de finale werden de twee vluchters ingerekend. Verschillende pogingen om de onvermijdelijke massasprint te ontlopen, van onder meer een met Jasper Hamelink en een Jarno Gmelich Meijling, liepen op niets uit.

Op vier kilometer van de meet ontregelde een grote valpartij de voorbereiding op de eindsprint. Jeff Vermeulen (Cycling Team Jo Piels) was daarin de snelste. Johim Ariesen sprintte naar de vijfde plek, Tijmen Eising werd zevende.

2016-03-05_Eindsprint@SvZPloegleider Adri van Houwelingen was redelijk tevreden over de koers. ,,Een massasprint was vandaag niet te ontlopen’’, wist hij. ,,Met het koersverloop moet je dan maar tevreden zijn. Het weer voorkwam dat er enig verschil gemaakt kon worden. In de valpartij voor de eindsprint verloren we een paar renners, die we in de sprintvoorbereiding te kort kwamen. Sjoerd Kouwenhoven kwam met schaafwonden over de streep en we hebben daar twee fietsen af kunnen schrijven.’’

 

Uitslag
1. Jeff Vermeulen – Cycling Team Jo Piels – 3:57:45
2. Coen Vermeltfoort – Cycling Team Join’s-De Rijke + 0:00
3. Nicolai Brøchner (DEN) Riwal Platform Cycling Team + 0:00
5. Johim Ariesen + 0:00
7. Tijmen Eising + 0:00
64. Niels Goeree + 0:00
75. Jasper Hamelink + 0:16
95. Oscar Riesebeek + 0:39
111. Jarno Gmelich Meijling + 0:39
177. Stef Krul + 6:19
179. Sjoerd Kouwenhoven + 6:20

1 Reactie
 • Juul Smaling
  Geplaatst op 13:21h, 06 maart

  Met twee man in de top 10 is ook wat waard.
  Succes jongens!!

  Groet
  Juul

Geef een reactie