Plek drie voor Axel van der Tuuk in de Kersenronde

Plek drie voor Axel van der Tuuk in de Kersenronde

In eigen land werd er door de Beloftenploeg gestreden in de Kersenronde Mierlo, met een derde plek voor Axel van der Tuuk als resultaat.

De 43e editie van de Kersenronde Mierlo maakte deel uit van de Nederlands-Belgische U23 Road Series. Na een zware valpartij bij de vrouwen werd de start van de Beloftenkoers lange tijd uitgesteld en werd de koers van zes naar vijf ronden (van 24 kilometer) ingekort.

De mannen toonden zich goed van voren. In de openingsfase probeerde regiorenner Huub Artz meerdere keren in een vluchtgroep te zitten, maar kreeg nooit veel ruimte. Daarna werd er in een hoog tempo doorgereden en duurde het tot half koers voordat er een groep met serieuze voorsprong rond mocht rijden. In dit negental zat ook Axel van der Tuuk. Goed samenwerkend wist de groep uit de greep van het peloton te blijven en mocht er om de zege gesprint worden. Daarin moest Axel twee Belgische ploeggenoten voor zich dulden. In de achtergrond kregen de mannen de goede oefening voor een sprinttrein. Een oefening die Roan Konings perfect wist af te ronden.

,,Ik zat mee in de goede vlucht”, keek Axel terug. ,,Alleen is 1 op 9 niet echt een goed uitgangspunt. In de finale heb ik geprobeerd om iets te forceren. Ook met het oog op de goede sprint van Roan. Het lukte niet om weg te komen, dus toen was het wachten op de eindsprint. Ik zat niet goed geplaatst en werd derde. Het is geen slecht resultaat, maar er zat meer in.”

Ploegleider Bart van Gogh was redelijk positief over de koers. ,,In de wedstrijden van dit niveau horen we van voren mee te doen. En een podiumplaats is dan zeer zeker een reële plek. Axel werd in de sprint een beetje door die twee mannen verrast. Roan rond het goede werk van zijn ploeggenoten sterk af. Dit is een goede basis voor de volgende koers in deze competitie: zondag de Color Code Bassenge.”

Uitslag
1. Luca De Meester (BEL) EFC-L&R-AGS – 02:34:45
2. Michiel Nuytten (BEL) EFC-L&R-AGS + 0:00
3. Axel van der Tuuk + 0:00
10. Roan Konings + 0:14
61. Niels van Ekeren + 0:14
68. Thomas Mijnsbergen + 0:14
74. Huub Artz + 0:14
84. Hidde van Veenendaal + 0:14

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.