Plek twee voor Hartthijs de Vries

Plek twee voor Hartthijs de Vries

Na een selectieve wedstrijd sprintte Hartthijs de Vries naar de tweede plek in de Midden-Brabant Poort Omloop.

De Westbrabantse klassieker Midden-Brabantse Poort Omloop (UCI 1.2) werd verreden vanuit start- en finishplaats Gilze. De 199,2 kilometer lange koers kende een grote omloop van 58,1 kilometer (3x) en een finaleronde van 7,4 km (4x).

Regen en wind maakten het de renners niet makkelijk. Het peloton werd door het hoge tempo op de smalle wegen op een lint getrokken en een valpartij scheurde het lint uiteen. Vooraan kwam een groep van 34 renners, met daarbij Hartthijs de Vries, Thomas Mijnsbergen, Rick Ottema en Niels van Ekeren, samen. De voorsprong op de rest van het peloton liep gestaag op, waardoor het al snel duidelijk werd dat de omvangrijke groep om de zege mocht strijden.

Er werden in de finale verscheidene pogingen gedaan om een groepssprint te ontkomen, maar geen enkele poging kreeg voldoende ruimte. In de sprint moest Hartthijs lijdzaam toekijken hoe voor hem de Let Martins Pluto (ABLOC CT) zijn wiel als eerste over de meet drukte.

,,Het was een mooie koers, met voor ons een goed verloop”, keek Hartthijs terug. ,,We zaten met z’n vieren in de eerste groep. Toen het duidelijk was dat we weg zouden blijven, hebben we geprobeerd om met aanvallen weg te komen. Of in ieder geval de rest uit te putten. Uiteindelijk wordt het in de sprint beslist. Ik kon een goede sprint rijden, maar kwam helaas net te kort.”

Ook Niels mocht zich melden voor een podiumhuldiging. Als onderdeel van de grote vluchtgroep wist de door blessureleed geplaagde renner op de kasseienstroken onderweg de meeste punten te sprokkelen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.