Poolse rit net te lang voor Thijs de Lange

Poolse rit net te lang voor Thijs de Lange

In de tweede rit van de Albertina Bałtyk-Karkonosze Tour kwam Thijs de Lange net te kort voor de etappezege.

De derde etappe van de Albertina Bałtyk-Karkonosze Tour (UCI 2.2) bracht de mannen van Kożuchów naar Lubań. De verkorte wedstrijdafstand kende slechts 67,0 kilometer.

De ultrakorte etappe werd gekenmerkt door een ontsnapping van twee Nederlandser. Dit keer waren Thijs de Lange en Lars Boven (Jumbo-Visma Development Team) aan zet. Het kopduo werkte goed samen en wisten een voorsprong van 1:30 op te bouwen.

In de finale leek de Uno-X Pro CT-ploeg van de Deense klassementsleider Frederik Rosenberg Madsen het gat te dichten, maar ze verkeken zich op de weerbaarheid van de twee vooraan. Waar Boven net voor de aanstormende groep de zege wist te grijpen, werd Thijs derde.

,,We vormden de vroege vlucht’’, keek Thijs licht teleurgesteld terug. ,,We wisten er lang vooruit te blijven rijden. Op de meet kwam er nog ééntje van het peloton over. Je hoopt natuurlijk meer van zo’n dag.’’

Dankzij de bonificaties klom Thijs op naar de vierde plek in het klassement. Tijdens de vlakke etappe waren er geen bergpunten te verdienen en bleef Rick Ottema dus in het bezit van de groene bergtrui.

Geen reactie's

Geef een reactie