Ramon van Bokhoven naar plek 6 in Polen

Ramon van Bokhoven naar plek 6 in Polen

In de derde etappe van de Poolse etappekoers sprintte Ramon van Bokhoven naar plek zes in de daguitslag.

In rit drie van de 31e Międzynarodowego Wyścigu “Solidarności” i Olimpijczyków (UCI 2.2) reden de mannen over 156,6 kilometers van Sucha Beskidzka naar Jaworzno. In de eerste helft van de koers waren er een aantal lastige beklimmingen, maar de finale was zo goed als vlak.

Opnieuw vloog het peloton in hoge snelheid uit de startblokken. Dat zorgde ervoor dat een groot aantal renners in de problemen raakte. Een groep van 19 renners, met daarbij een attente Jason van Dalen, wist zich los te maken van de uitgedunde hoofdgroep. Onderweg pakte Jason drie bonificatieseconden in de eerste tussensprint. In de beklimming van de Pewelka (2,5 km; 3,7%) werd Jasons groep weer ingerekend.

In de afdaling wist een nieuwe groep, van opnieuw 19 renners, weg te komen en kregen al snel een voorsprong van ruim twee minuten. Goed samenwerkend wist de groep tot 25 kilometer uit de greep van het peloton te blijven.

In de eindsprint wist de Poolse kampioen -en klassementsleider- Stanisław Aniołkowski (CCC Development Team) zich de snelste. Ramon van Bokhoven sprintte naar plek zes. Door zijn bonificatieseconden klop Jason op naar plek negen in het klassement.

Geen reactie's

Geef een reactie