Ramon van Bokhoven zesde Dorpenomloop

Ramon van Bokhoven zesde Dorpenomloop

In de Dorpenomloop Rucphen drukte Ramon van Bokhoven zijn wiel als zesde over de meet.

De 201,4 kilometer lange Dorpenomloop Rucphen werd verreden over een 44,7 kilometer lange grote ronde en een kleinere ronde van 22,3 kilometer die allebei drie keer gereden moest worden.

In een winderige en natte koers scheurde het peloton in de eerste drie grote omlopen keer op keer uiteen, maar liep het even zo vaak weer samen. In de eerste lokale ronde probeerde Peter Schulting (VolkerWessels-Merckx CT) tevergeefs een gat te slaan en in de laatste ronde wist een achttal een kleine voorsprong te nemen. In de achtervolging hadden de sprintersploegen echter alles onder controle en werd een massasprint onvermijdelijk.

Voor Metec-TKH was Ramon van Bokhoven was de sprinter van dienst. Onfortuinlijk kwam hij echter zeven kilometer voor de meet ten val. Desondanks wist hij toch zijn plekje vooraan in te nemen en mee te sprinten om de zege. De winst was voor Nederlands Beloftenkampioen David Dekker (SEG Racing), Ramon sprintte naar een knappe zesde plek.

,,Die valpartij stond een betere klassering toch wel in de weg’’, vertelde een glimlachende Ramon. ,,Ik had nog zeven kilometer om terug te komen en dat was toch wel even doorrijden. In de sprint had ik de laatste versnelling niet meer. De beschadigingen van de valpartij vallen gelukkig mee, dus ik denk niet dat ik daar veel last van ga hebben.’’

Geen reactie's

Geef een reactie