Onze renners werden flink op de proef gesteld

Onze renners werden flink op de proef gesteld

Deze week stond in het teken van het testen van onze renners. Met deze tweede test kijken we hoe onze renners ervoor staan vlak voor het begin van het nieuwe seizoen.

Deze week zijn alle renners voor de 2e keer getest, de eerste test was in november, nu de tweede en later dit jaar zullen we dit nog twee keer doen. Met deze test proberen we in kaart te brengen hoe onze renners er op dit moment voorstaan en meten we hun ontwikkelingen. Op verschillende onderdelen wordt er gekeken hoe onze renners scoren, dit zijn onderdelen zoals bijvoorbeeld sprintcapaciteit of duurvermogen. De resultaten variëren uiteraard tussen renners, maar met de uitkomsten van de test kunnen we ze wel specifieke adviezen meegeven om de komende periode mee aan het werk te gaan.

 

Hoe zwaar zo’n training eruit ziet geeft onderstaande foto van onze renner Victor Broex weer:

 

‘Over het algemeen ben ik tevreden over de resultaten van de test en hebben de renners weer een mooie stap gemaakt afgelopen winter’ aldus Jens Voet, trainer van ons team. Helaas voor ons team zijn er veel wedstrijden afgelast. Gelukkig kan de aankomende periode wel gebruikt worden om met de resultaten van de tests onze renners specifieker te laten trainen. Met de stappen die nu ondernomen worden zullen onze renners scherper en beter voorbereid aan de start staan als er weer een reeks van wedstrijden aankomt. Tot die tijd komen er een aantal trainingskampen aan die belangrijk gaan zijn om de scherpte bij de renners nog beter te krijgen.

Geen reactie's

Geef een reactie