Rick Ottema bergkoning Polen

Rick Ottema bergkoning Polen

In de laatste rit van de Albertina Bałtyk-Karkonosze Tour kwam de bergtrui van Rick Ottema niet in gevaar.

In de vierde etappe van de Albertina Bałtyk-Karkonosze Tour (UCI 2.2) reden de renners omloopjes rondom Piechowice. De 89 kilometer lange rit telde vijf omloopjes met elke keer de beklimming van de Michałowice.

In de openingsfase wisten de mannen de koers onder controle te houden, om zo de groene bergtrui van Rick Ottema in bezit te houden. Doordat Rick de eerste twee bergsprints wist te winnen, was hij al bijna verzekerd van het kleinood. Toen er vervolgens in de kopgroep van acht renners geen van zijn concurrenten om de bergtrui zaten, was hij van de trui verzekerd.

De acht renners wisten uit de greep van het peloton te blijven en wist de Poolse wegkampioen Stanisław Aniołkowski de zege te pakken. Jason van Dalen sprintte naar de derde plek van het peloton (11e) en werd zo tiende in het eindklassement.

,,Ik kreeg die bergtrui eigenlijk ‘per ongeluk’ in bezit’’, keek Rick terug. ,,Ik had donderdag ergens op kop gereden waar die bergpunten vergeven werden. Maar vandaag heb ik twee van de 5 sprints gewonnen, dus ik denk dat ik de trui nu wel eerlijk verdiend heb.’’ Over het koersverloop was hij ook duidelijk. ,,We zaten er allemaal goed bij, maar het was in de laatste ronde net te zwaar. Tim (Marsman) kon nog lang aanklampen, maar kon net niet mee toen die groep ging rijden. Jason reed in de afdaling nog naar die tweede groep toe en kon er nog een uitslagje uit persen.’’

Geen reactie's

Geef een reactie