Rick Ottema naar plek drie in Loir-et-Cher

Rick Ottema naar plek drie in Loir-et-Cher

Na een eerste rustige dag, gebeurde er op dag twee juist heel veel! Goed en minder goed…

De tweede etappe van de Tour du Loir-et-Cher (UCI 2.2) leidde van Le Controis-en-Sologne naar Vallières-les-Grandes en telde 197,5 wedstrijdkilometers. In de niet-heel-zware-etappe waren onderweg twee beklimminkjes opgenomen.

Was het gisteren een weinig enerverende koers, vandaag leek hetzelfde scenario te worden gehanteerd. Met dat verschil, dat een vroege vlucht van drie renners -met daarbij bergkoning Rick Ottema- vooruit reed. De drie kregen snel een voorsprong van een kleine vier minuten, maar reden niet volle bak door. Daardoor temporiseerde het peloton ook en reed de koers met een gemiddelde van iets-boven-de-veertig over het parcours.

In de finale wisten vier renners de oversteek te maken en ging de kopgroep bepalen wie de dagzege en de leiderstrui om kreeg. Daarbij sloeg de Deense ex-WorldTour-renner Andreas Stokbro Nielsen (Team COOP) een dubbelslag. Rick kwam nét te kort voor beide.

,,Het was eigenlijk een saaie dag’’, keek Rick terug. ,,Maar wel een knallende finale! We reden al vroeg weg met drie man. Aangezien we toch wisten dat we kansloos zouden zijn, hebben we heel rustig gereden. Onderweg heb ik wel beide bergsprints gewonnen. Na de laatste boni-sprint werden we terug gepakt door 4 sterke mannen. Ik hoefde daar niet de hele tijd mee te draaien, dus kon ik nog even herstellen voor de sprint. Ging hem als eerste aan, maar kwamen in de laatste 50 meter nog net 2 overheen. Ik sta nu tweede in klassement, met een seconde achterstand op de leider.’’

Domper op de dag was het uitvallen van Thijs de Lange. ,,Ik zat met de auto achter de kopgroep, toen we hoorden dat er een valpartij in het peloton was. Daar lag Thijs bij, maar de neutrale materiaalwagen reed hem glad voorbij. Misschien hebben ze hem niet gezien. Doordat zijn stuurnok was afgebroken, kon hij niet verder en werd hij opgepikt door de bezemwagen.’’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.