Rick Ottema negende in Drenthe

Rick Ottema negende in Drenthe

Een lange dag in de kop van de koers eindigt met een negende plek voor Rick Ottema.

De 59e editie van de Albert Achterhes Profronde van Drenthe (UCI 1.1) bracht de renners traditioneel van Assen naar Hoogeveen. In de tussenliggende 198,1 km kregen de mannen zo’n dertig kilometer ‘flinten’ en vier passages van de beruchte VAM-berg voor de wielen.

De vroege vlucht bestond dit keer uit drie renners. Rick Ottema had daarbij gezelschap van Sven Burger (BEAT CT) en Jasper Schouten (Allinq CT). Al snel liep de voorsprong van het trio op naar een kleine vijf minuten.

In de omlopen rondom en over de VAM-berg werd het peloton in stukken uiteen geranseld. En ook Rick was sterker dan zijn concurrenten. Met nog ruim vijftig kilometer te gaan moest Burger lossen en op de tweede passage van de voormalige vuilstort moest ook Schouten capituleren.

Op dertig kilometer van de meet zag Rick de favorietengroep van 13 man aansluiten. Ondanks dat hij nog regelmatig mee sprong met een aanval van een van de concurrenten, had hij geen antwoord op de beslissende uitval van de uiteindelijke kopgroep van zes op de laatste VAM-passage. Op de meet wist hij er toch nog een knappe negende plek uit te slepen.

,,Je weet dat er de afgelopen jaren veel goede resultaten uit de vroege vlucht zijn gekomen’’, keek Rick terug. ,,Dus was het zaak om er bij te zijn. Bovendien rijden de camera’s mee, dus TV-minuten meepikken is ook van belang’’, lacht hij. ,,Bovendien heb je voorop toch redelijk controle over wat je doet. Vooral als je dan ziet dat het achter je toch flink uit elkaar gereden is. Ik ben altijd door blijven rijden, zodat je in de groep met de sterksten terecht komt.’’
Met de prijs voor de strijdlust, het flintenklassement én het bergklassement mocht Rick tóch op het podium komen.

Geen reactie's

Geef een reactie