Robbie van Bakel derde in Schijndel

Robbie van Bakel derde in Schijndel

In een kletsnatte en ijskoude Omloop van Schijndel kwam Robbie van Bakel als derde over de meet.

De Omloop van Schijndel, met een zes kilometer lange ronde over de industrieterreinen rond Schijndel, telde 120 kilometer. Ruim 130 renners waren naar Noord-Brabant gekomen om er te koersen. In 2016 mocht Robbie van Bakel na deze koers het zegegebaar maken, dus was hij er op gebrand om ook dit jaar een goede uitslag te rijden.

Al vroeg in koers werd door de regen en de wind het peloton in stukken gereten. In de eerste waaier van twintig renners reden vier Metec-TKH-renners: naast Robbie ook Dylan Bouwmans, Jarno Gmelich Meijling en Stefan Kreder.


De erbarmelijke weersomstandigheden dunden de leidersgroep uit. Stefan moest door een lekke band de groep laten lopen, terwijl Jarno en Dylan door de rol moesten lossen. In de finale wist de Duitse oud-Stölting-prof Thomas Koep met een indrukwekkende solo naar de zege te rijden. Robbie moest Bas van der Kooij (Destil-Jo Piels Cycling Team) voor laten gaan.

,,Ik kan me niet herinneren dat ik het op de fiets zo koud heb gehad’’, bibberde Robbie na de koers. ,,We reden vanaf de start met een grote waaier weg. En die dunde half koers uit tot 10 man, Stefan zat ook mee maar reed helaas lek, waardoor ik alleen zat. Die Duitser reed in de finale alleen weg en die zagen we niet meer terug. Bij ons verbrokkelde het de laatste ronde en ik kwam net te kort voor plek twee.’’
Om weer op te warmen konden de renners in de showroom van wedstrijdsponsor gebruik maken van de jacuzzi’s.

Uitslag
1. Thomas Koep (GER) Embrace the World Cycling Team
2. Bas van der Kooij – Destil-Jo Piels Cycling Team
3. Robbie van Bakel
13. Jarno Gmelich Meijling
19. Lars van den Berg
25. Sjoerd Kouwenhoven
DNF Dylan Bouwmans
DNF Stefan Kreder

1 Reactie
  • Gerco Pastoor
    Geplaatst op 21:15h, 05 maart

    Hebben jullie nog meer foto’s van tijdens de wedstrijd? Mvg Gerco Pastoor

Geef een reactie