Robbie van Bakel vijfde in de Kempen

Robbie van Bakel vijfde in de Kempen

In de Omloop der Kempen wist Robbie van Bakel naar een knappe vijfde plek te rijden.

De vierde wedstrijd in de Topcompetitie werd verreden in Noord-Brabant. De 70e Omloop der Kempen bracht de renners naar Veldhoven. Tussen start en finish lagen 186,9 wedstrijdkilometers.

Dankzij het hoge aanvangstempo kregen de aanvallende renners maar een handvol seconden voorsprong. Het duurde zelfs honderd kilometer voordat de eerste serieuze ontsnapping vorm kreeg. Een groep van 19 renners, met Dylan Bouwmans en Robbie van Bakel, kwam samen en kreeg een maximale voorsprong van 1:20.

Het peloton wist nog weer terug te komen tot 20 seconden, waarna een vijftal renners het tijd vonden om een nieuwe ontsnapping op poten te zetten. Robbie reed samen met Tim Kerkhof (Destil-Parkhotel CT), Rick Ottema en Daan van Sintmaartensdijk (Alecto CT) en Chiel Breukelman (NWV Groningen) weg. Bij de eerste finishpassage (nog 2 ronden van 11,1 km) bedroeg de voorsprong van de vijf op kop veertig seconden.

De kopgroep bleef tot in de laatste kilometer goed samenwerken, waarna Van Sintmaartensdijk de snelste was. Robbie kwam als vijfde over de streep.

,,Ja, ik heb wel een goede koers gereden, maar ik ben niet echt tevreden met het resultaat’’, kijkt Robbie terug. ,,Maar eerlijk gezegd had ik ook niet verwacht om goed te zijn. Ik zit aan de antibiotica wegens tekenbeet dus dan ben je nooit 100%.’’ Ook in koers was het niet helemaal naar behoren gegaan voor de Brabander. ,,Eerder lag ik bij een valpartij. Zonder erg verder, maar het leverde me wel een scheef padje op. Daardoor kon ik in de sprint niet op de 11 schakelen. Dan kom je toch net wat te kort.’’

Uitslag
1. Daan van Sintmaartensdijk – Alecto CT –
2. Tim Kerkhof – Destil-Parkhotel CT + 0:00
3. Chiel Breukelman – NWV Groningen + 0:00
5. Robbie van Bakel + 0:00
13. Jim Lindenburg + 0:42
20. David Dekker + 0:42
45. Jasper Hamelink + 0:42
62. Tijmen Eising + 0:50
63. Stef Krul + 0:50
69. Dylan Bouwmans + 0:50
DNF Johim Ariesen

Geen reactie's

Geef een reactie