Robbie van Bakel kleurt Schaal Sels

Robbie van Bakel kleurt Schaal Sels

In een slopende editie van de Belgische semiklassieker Schaal Sels (UCI 1.1) kleurde Robbie van Bakel de koers en wist Sjoerd Kouwenhoven dertiende te worden.

De 91ste editie van de Schaal Sels, vernoemd naar de journalist acques-Charles Sels, een bekende wielerjournalist die zes talen sprak en op een bepaald ogenblik voor zeventien dagbladen schreef, is 194,7 km lang. De omloop is volledig vlak, maar de smalle polderwegen, elf onverharde wegen en achttien verraderlijke kasseistroken kunnen het peloton doen scheuren.

De eerste aanval kwam op naam van Robbie van Bakel en de Duitse crosser Philipp Walsleben (Beobank-Corendon). Ze kregen, in etappes, gezelschap van zes andere vluchtlustigen: de Belgen Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Gobert) en de Belgisch kampioen Elite zonder contract Dries De Bondt (Verandas-Willems), de Britten Jacob Scott (An Post-Chainreaction) en Jake Kelly (Team Wiggins), de Deen Michael Reihs (Stölting Service Group) en de Tsjech Josef Cerny (CCC-Sprandi-Polkowice). Een aanval met onder meer Dries Hollanders werd weer door het peloton gegrepen.
2016-08-28_Robbie@SSs
Langzaam maar zeker breidde de voorsprong zich uit naar een kleine twee minuten. Desondanks slaagde het Roompot-Oranje Peloton-duo Wesley Kreder en Brian van Goethem (voormalig Metec-TKH) de sprong naar voren te maken. Het hoge tempo zorgde er voor dat het peloton in stukken uiteengereten werd. Lekke banden en valpartijen zorgden voor verscheidene slachtoffers. Met nog 70 kilometer te gaan moest Robbie de vluchters laten gaan.

In de finale kwam een elftal renners, zonder Metec-TKH-man voorin voorop. Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert (Crélan-VastgoedService) hanteerde de sloophamer met succes. Keer op keer sleurde hij aan kop van de groep, waardoor er renners moesten lossen. Ook materiaalpech kon hem niet deren en reed hij met een korte solo naar de zege. Sjoerd Kouwenhoven kwam als 13e over de streep, Tijmen Eising als 31e.2016-08-28_Sjoerd@SSs

Uitslag
1. Wout van Aert (BEL) Crélan-VastgoedService – 4:51:20
2. Timothy Dupont (BEL) Verandas Willems Cycling Team + 0:15
3. Stijn Steels (BEL) Topsport Vlaanderen-Baloise + 0:15
13. Sjoerd Kouwenhoven + 5:55
31. Tijmen Eising + 6:12
DNF Johim Ariesen
DNF Dries Hollanders
DNF Stefan Kreder
DNF Robbie van Bakel

Geen reactie's

Geef een reactie