Sjoerd Bax derde in de Ardennen

Sjoerd Bax derde in de Ardennen

In de openingsrit van de Circuit des Ardennes wist Sjoerd Bax zich weer goed van voren te tonen.

De eerste etappe van de Franse rittenkoers Circuit des Ardennes International (UCI 2.2) werd verreden rondom Sedan. Na een lastige aanlooplus van 78,5 kilometer kregen de mannen ook nog een finalelus van 21,5 kilometer voor de kiezen.

Na het vertrek aan het plaatselijke Stade Louis-Dugauguez voetbalstadion werd er direct aan hoge snelheid gereden. Vlak na de eerste tussensprint waagde Thijs de Lange een poging om weg te komen. Hij kreeg zes man mee, maar desondanks kwam het zevental niet weg van de hoofdmacht. Vervolgens duurde het tot de renners weer in de buurt van de start-/finishplaats kwamen, voordat er een groep weg kon komen. Een achttiental renners, met ook Sjoerd Bax, sprong op een klimmetje weg.

Op de lokale rondes werd het peloton de verkeerde kant op gestuurd, waarna de koers geneutraliseerd werd. Na de herstart was er in de laatste ronde opnieuw een klim nodig om de groep uiteen te rijden. Sjoerd zat aan de goede kan van de breuk en kon om de zege gaan strijden. Uiteindelijk was de Zweed Lukas Eriksson (Riwal CT) de sterkste en reed Sjoerd naar plek drie.

,,Die winnaar was wel wat te sterk’’, bekende Sjoerd eerlijk. ,,Maar het is lekker om terug te zijn; het is een bevestiging dat ik dit weer kan. Natuurlijk wil ik me de rest van de week ook laten zien, maar hiermee ben ik al tevreden. De rest is mooi meegenomen.’’ De pauze van twintig minuten was niet in het nadeel van Sjoerd. ,,Toen het peloton verkeerd was gereden, werden wij ook stil gezet. Ik ben toen lekker een beetje blijven fietsen en kon even een colaatje drinken en wat eten. De finale ging daarna zeker niet minder!’’

Geen reactie's

Geef een reactie